4 Mart 2013 Pazartesi

KABAK TATLISI



Günaydınlarrrrrrr. Herkese güzel, iyi, sağlıklı ve bol kazançlı bir hafta diliyorum. Yeni bir hafta, yeni umutlar, yeni sevinçler.
 Zaman çabucak geçiyor değil mi? Ama bazen bizlere hiç geçmiyormuş gibi geliyor.
Hafta içi  çok sevdiğim bir  abimin akciğerinden rahatsızlandığını öğrendim; bu haber beni çok üzdü. Hani bazı insanlar vardır. onlara bazı hastalıkları  yakıştıramazsınız ya, bu kişide öyle birisi benim için. Hastalığını öğrendiğin gün çok üzüldüm, hemen kendisi ile konuştum. İyiyim dedi. Gece hep düşündüm. Bu kadar koşturma telaş neden diye. Zaman bizim peşimizden koşması gerekirken biz onu yakalamaya, yetişmeye çalışıyoruz. Derler ya yaşamak için çalışmalıyız diye ama biz çalışmak için yaşıyoruz sanki. Ay şunu yapamadım, şunu alamadım, şuraya yetişemedim. Elimizdekinin kıymetini bilmiyoruz..
Artık karar verdim. Bulunduğum günün tadını çıkarmaya çalışacağım. Dünü geçmişte bırakıp yarını da fazla düşünmeyeceğim. Önemli olan içinde bulunduğumuz an. Sevdiklerimizi daha çok arayıp sormalı, yapmak istediğimiz şeyleri yapmalıyız asla ve asla ertelememeliyiz. Belki yarın yapabileceğimiz şeyler için çok geç olabilir.
Neyse sabah sabah  bu kadar duygusallık yeter değil mi? Sizlerin de canınızı daha fazla sıkmayayım. Haftaya tatlı yiyip tatlı başlayalım ve tüm günlerimiz tatlı tadında olsun.
Kabak tatlısı. Kızımın en sevdiği tatlıdır İşyerimin yakınına her cuma köylüler gelir. Onlardan almıştım. Oldukça lezzetliydi..

MALZEMELER

1 KİLO KABAK
2,5 SU BARDAĞI ŞEKER
ÜZERİ İÇİN
2-3 KAŞIK TAHİN
1 SU BARDAĞI CEVİZ

YAPILIŞI

Öncelikle kabakları ince ince dilimleyelim. Tencereye 1 sıra kabak üzerine şeker olacak şekilde dizelim. Bütün kabaklar ve şeker bitinceye kadar aynı işlemi yapalım. Tencerenin ağzını kapatılıp 1 saat kadar sulanmasını bekleyelim. Sulanan kabakları ocağa alıp kısık ateşte yumuşayana kadar pişirelim. Piştikten sonra tencerede soğutup servis tabağına alalım. Üzerine tahin gezdirip ceviz ile süsleyerek servis yapalım.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyetler olsun.

3 yorum:

Unknown dedi ki...

Canım ben sana yaparım truff:)))Elle
rine sağlık kabak tatlısını çok severim.Abinin inşallah önemli bir hastalığı yoktur Rabbim şifalar versin.Öptüm kocaman...

kalpkurabiye dedi ki...

elleri,ne sağlık ablacımmm:)
annem getircek bana kabak kastamonudann bende yapcam ohh:)

Adsız dedi ki...

If you are goіng for most еxcellent contеnts liκe myѕelf, onlу pay a vіsit this site evеrуday because it οffers
quаlіtу cοntеnts,
thanks

My wеbpage; seopressor version5