30 Temmuz 2013 Salı

UN HELVASI




İyi akşamlar canlar Tüm dost ve takipçilerime kucak dolusu sevgiler.
Bugün öyle bir uykum var ki. Akşam olsa da eve gitsen diye bakıyorum.
Sizlere iftar sonrası helva krizi tutan kızım için yaptığım un helvasının tarifini getirdim.
Bizim evde helva ilk yapıldığı anda sıcak sıcak yenir. Daha sonra dönüp bakan olmaz. Kızım sayesinde evde hem un kokusu oldu hem de 2-3 komşuya dağıttım hayır oldu. Allah kabul etsin

MALZEMELER

1 PAKET MARGARİN
2 SU BARDAĞI UN
3 SU BARDAĞI ŞEKER
4 SU BARDAĞI SU

YAPILIĞI

Öncelikle margarin kısık ateşte eritilir. Un eklenerek un kokusu çıkana kadar karıştırılarak kavrulur. Üzerine şeker eklenerek biraz daha kavrulur. Son olarak da 4 bardak su katılıp karıştırılarak helvamızın kıvam bulması için pişirilir.
Pişen helvamızı biraz soğuduktan sonra  şekil vererek servis yapabiliriz.
Ben silikon kalıplar kullandım. İçlerine de tarçın döktüm.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyetler olsun.

2 yorum:

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Daha sonrasında ısıtıp yiyince aynı ilk pişmiş gibi oluyor :)

Canım çekti benimde. Evde olsak bu akşam yapardım..

Ellerine emeklerine sağlık canım..

derya SEZGİN dedi ki...

Sunuma bayıldım Ebru'm ellerinize sağlık öpüyorum sizi...