19 Temmuz 2013 Cuma

HAŞHAŞLI POĞAÇA


                                                               


Tüm dost ve takipçilerime kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum. Cumalarınız mübarek olsun. Allah'ım ettiğimiz duaları kabul eylesin inşallah.

Bugün sizlere oldukça lezzetli bir poğaça tarifi getirdim.
Ben sahurda domates, peynir ve çay ile birlikte yedim. Genelde sahurda kahvaltıyı tercih ediyorum Bu poğaçalar da sahurda bizim kahvaltımıza eşlik etti.
Tepsi olarak seramitok büyük boy fırın tepsisini kullandım.

MALZEMELER

125 GR MARGARİN
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
2 ÇAY BARDAĞI YOĞURT
2 ADET YUMURTA (1 TANESİNİN SARISI ÜZERİ İÇİN AYRILACAK)
1 TATLI KAŞIĞI ŞEKER
1 KAHVE FİNCANI SİRKE
1 KAHVE FİNCANI HAŞHAŞ
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
1 KASE LOR PEYNİR
2 PAKET KABARTMA TOZU
2 SU BARDAĞI MISIR UNU
ALDIĞI KARAR UN

ÜZERİ İÇİN
ÇÖREK OTU

YAPILIŞI

Öncelikle, margarin, sıvı yağ, yumurta+yumurta beyazı, yoğurt, tuz, şeker, lor peyniri ve sirke karıştırılır. İçine önce 2 bardak mısır unu, kabartma tozu ve haşhaş eklenip yoğrulur. Daha sonra kontrollü olarak beyaz un ilavesi ile ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğrulur. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parça alınıp şekil verilerek seramitok büyük boy tepsiye dizilir (her zaman ki gibi yağlamaya gerek yok) Üzerine yağ ile inceltilmiş yumurta sarısı sürülüp çörek otu serpilerek önceden ısıtılmış 180*'ik fırında pişirilir.
Tepsimiz seramitok olduğu için poğaçalarımız kolayca tepsiden alınarak saklama kabına konur. Ben çayla ile çocuklar meyve suyu ile yemeyi tercih ettiler. 
İçerisine haşhaş koyduk ama benim haşhaşım beyaz olduğu için görünmedi. Fakat yerken çıtır çıtır oldukça güzel bir tadı vardı.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyetler olsun.


2 yorum:

derya SEZGİN dedi ki...

Ebrum sunumlar çok başarılı olmaya başladı gurur duydum öpüyorum...

**kalpkurabiye**deniz** dedi ki...

ablacım ellerine sağlık poğaçalar tam sahurluk :)
sevgiler..