17 Temmuz 2013 Çarşamba

PUDİNGLİ KAKAOLU KEK



İyi akşamlar efendim.. Seramitok tepsim ve kek kalıbım geldi. Ben de hemen kek kalıbımı kullandım.
Sizlere lezzetli bir kek pişirdim.
Gerçekten söyledikleri kadar var. Kalıbı yağlamaya unlamaya gerek  kalmadan kek pişti ve rahatlıkla kalıptan çıktı. Temizlemesi de oldukça kolay. Biraz su da beklettikten sonra rahatlıkla temizleniyor. Teşekkürler Seramitok.

MALZEMELER

3 ADET YUMURTA
1,5 SU BARDAĞI ŞEKER
1/2 SU BARDAĞI SIVI YAĞ
1 SU BARDAĞI SÜT
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
2,5 SU BARDAĞI ELENMİŞ UN
2 YEMEK KAŞIĞI KAKAO

ÜZERİ İÇİN

1 PAKET BİTTER AROMALI PUDİNG
2,5 SU BARDAĞI SÜT


YAPILIŞI

Öncelikle şeker ve yumurtayı beyazlaşana kadar yaklaşık 7 dakika çırpalım. Sıvı yağ ve sütü ekleyip çırpalım. En son elenmiş un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip son kez tahta bir kaşık ile karıştırıp karışımın yarısını kalıba boşaltıp kalan malzemenin içine 2 yemek kaşığı kakaoyu ekleyerek iyice çırptıktan sonra kalıba dökelim. Kaşık ile şekil verip  (kalıbımız seramitok olduğu için yağlamıyoruz) 180*'lik fırında pişiriyoruz.
Kekimiz pişerken pudingi 2,5 su bardağı süt ile üzerindeki tarife göre pişiriyoruz.
Pişen pudingi ara sıra karıştırarak kabuk bağlamadan soğutuyoruz.
Fırından .çıkardığımız kekin ilk sıcaklığı çıkınca kalıptan çıkartıyoruz. Soğuyan kekin üzerine pudingi döküp servis yapıyoruz. Biz buz gibi ev yapımı limonata ile yedik.

Deneyecek olanlara şimdiden afiyetler olsun.

3 yorum:

derya SEZGİN dedi ki...

Canım kek ve sunum süper seviyorum sizi:)))Face'de göremedimama ellerini
ze sağlık öptüm kocaman...

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Üzerindeki çikolata sosdan başlarım yemeye ki :) Ellerine sağlık..

Gönülünce dedi ki...

Kekin harika olmuş ellerine sağlık canım...