20 Temmuz 2013 Cumartesi

BULGUR KÖFTESİ



Hepimiz için musmutlu bir hafta sonu olsun. Tüm dost ve takipçilerime sevgiler.
Buradaki davet masamın  tariflerine devam.
Ablamın yaptığı ve bizim çok sevdiğimiz bir lezzet. Bulgur köftesi ya da yalancı çiğ köfte.
Bir gece önceden yapıp ertesi gün şekil verebilirsiniz. Biz içindeki soğandan dolayı kokar diye düşünmüştük fakat tarifi aldığımız bayan kokmadığını söyledi. Dediği gibi de koku olmuyor.
Davet sofraları için oldukça pratik ve lezzetli. Marul yaprağı ile çok lezzetli oluyor.

MALZEMELER

2 SU BARDAĞI İNCE BULGUR
3 SU BARDAĞI SICAK SU
1 TATLI KAŞIĞI KÖRİ
4 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
1 LİMONUN SUYU
YARIM KAHVE FİNCANI SIVI YAĞ
5-6 DAL TAZE SOĞAN
YARIM DEMET MAYDANOZ
TUZ , PUL BİBER

YAPILIŞI

2 su bardağı bulguru bir kabın içine alıp üzerine 3 su bardağı sıcak su ekleyip ağzına bir kapak kapatarak 10-15 dakika bulgurun suyunu çekmesini sağlayalım. Soğan ve maydanozu incecik kıyalım. Suyunu çekip şişen bulguru karıştırma kabına alıp içine, salça, sıvı yağ, limon ve köriyi ekleyerek iyice yoğuralım. Malzemeler özleşince tuzunu, pul biberini ve yeşillikleri ekleyip son kez daha karıştırıp, ağzına bir kapak kapatarak dolaba kaldıralım..
Mümkünse 1 gece önceden yapıp saklamalı, vaktimiz kısıtlı ise en az 1 saat dolapta dinlendirip servis öncesi elimizle sıkarak şekil verip marul yaprakları ile ikram edelim.
Acı seviyorsanız pul biberi daha çok katın, biz çocuklarda olduğu için biberi az koyduk. Bu köfteye lezzetini veren köri.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyetler olsun.

2 yorum:

derya SEZGİN dedi ki...

Ebrum ellerine sağlık öpüyorum...

**kalpkurabiye**deniz** dedi ki...

ablacım nefis görünüyor ellerine sağlık ablacımm :)
sevgiler..