11 Aralık 2012 Salı

YUMURTALI ISPANAK KAVURMASI



Herkese güzel ve sağlıklı bir hafta diliyorum. Dışarıda güneşli ama esintili bir hava var.
Nasılsınız efendim, afiyet sağlıktasınızdır inşallah. Beni sorar iseniz iyiyim Allah'a şükür. İş ile ev arası mekik dokuyorum. Bundan, ara sıra şikayetçi olsam da halimden memnunum.
Bugün sizlere bir Temel Reis yemeği getirdim. Ispanak. Ispanağının her türlüsünü severim: Salatası, salçalı yemeği, hatta ve hatta böreği. Ama en çok da yumurtalısını severim.
Hele ki yanında güzel bir yağlı limonlu soğan salatası varsa değmeyin keyfime:))

MALZEMELER

1 KİLO ISPANAK
1 ADET SOĞAN
SIVI YAĞ
3-4 ADET YUMURTA
SU

SALATA İÇİN

4 ADET SOĞAN
6-7 DAL MAYDANOZ
YARIM LİMONUN SUYU
ZEYTİNYAĞI
SUMAK


YAPILIŞI

Öncelikle ıspanaklar ayıklanıp güzelce yıkanır. Bir süre sirkeli suda bekletilerek süzülür. Büyük bir tencereye su konup su kaynayınca içine ıspanaklar eklenerek renkleri değişene kadar haşlanır (aslında haşlanmasa daha iyi olur da benim daha öncelerden ıspanakla ilgili bir meceram oldu da. Haşlayıp suyunu süzüyorum. Daha temiz olmuş gibi geliyor bana.:) Haşlanan ıspanaklar kenarda süzülürken, yemeklik doğranan soğan yağda kavrulur. Soğan kavrulurken ıspanaklar doğranıp kavrulan soğanın içine eklenir. Tuzu da katılıp kavrulur. Ocaktan indirmeye yakın 3 adet yumurta çırpılıp ıspanağın üzerine dökülüp ağzına bir kapak kapatılarak yumurtalar pişine kadar pişirilir. Artık yemeğimiz servise hazır.

Ispanağımız pişerken 4 adet soğan yarım ay şeklinde doğranıp tuz ile ovularak 15 dakika bekletip süzgü içinde yıkanarak servis tabağına alınır.Üzerine incecik doğranmış maydanoz eklenir.Tuz, liımon, zeytinyağı iyice çırpılarak salatının üzerine dökülüp karıştırılır. En son sumak ekilerek servis yapılır.
Bizim evde yumurtalı ıspanak varsa mutlaka bu salatada olur.
Deneyecek olanlara afiyetler olsun.

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Canım çok severim ıspanaklı yumurta
yı ellerine sağlık öpüyorum...

BAL ANNE dedi ki...

slm
ıspanağın her türlüsünü severim bu tarif de enfess...
ellerine sağlık
sevgiler.....