22 Aralık 2012 Cumartesi

TUZLU SİMİT




Herkese iyi akşamlar efendim. Güzel bir hafta sonu diliyorum. Dışarıda hava soğuk ama önemli olan evlerimizin içindeki havanın soğuk olmaması. Neşe, muhabbet eksik olmasın.
Bugün sizlere tuzlu simitler ile geldi. Bu tarifi AB-I HAYAT blogu arkadaşımdan aldım. Tarifi aldığım günden beri 4-5 defa yaptım. Evin favori kurabiyesi oldu. Ağızda dağılan, kıyır kıyır bir kurabiye. Ben tarifte hiç bir değişiklik yapmadım. Arşivimde bulunması için yayınlıyorum.

MALZEMELER

1 ADET YUMURTA (SARISI İÇİNE BEYAZI ÜZERİNE)
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET MARGARİN
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
YARIM ÇAY BARDAĞI ŞEKER
1 ÇAY BARDAĞI SİRKE (BENDE ARKADAŞIM GİBİ YARIM ÇAY BARDAĞI KULLANDIM)
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
ALDIĞI KADAR UN.
ÜZERİ İÇİN
1 KASE SUSAM

YAPILIŞI

Oda ısısındaki margarin, sıvı yağ, yumurta sarısı, şeker, tuz ve sirke birbirine karıştırılır. İçine un ve kabartma tozu eklenerek kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlanır. Hamura istediğiniz gibi şekil verilerek önce yumurta akına ardından susama batırılarak yağlı kağıt serili tepsiye dizilerek önceden ısıtılmış 180*'lik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Bir bardak çay veya bir bardak meyve suyu ile nefis bir atıştırmalık oluyor.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyetler olsun.

3 yorum:

derya SEZGİN dedi ki...

Canım ellerine sağlık nefis olmuş.Şimdi aradım evde yoktunuz:)))
Öpüyorum...

Rüya Gibi Mutfak dedi ki...

Merhaba,
ellerinize sağlık çok lezzetli görünüyor.Ben de bloguma beklerim.Sevgiler)

Gurme Şirine dedi ki...

ben bu tarz şeyleri çok seviyorum :))
çayın yanına çok güzel oluyor...
canım ellerine sağlık...