6 Aralık 2012 Perşembe

OTLU POĞAÇA




Herkese merhabalar efendim. Dışarıda soğuk ve puslu bir hava var. Ben böyle havalarda dışarıda olmayı hiç sevmem. Evimde sıcacık sobanın yanında olmak isterim ama malesef o da mümkün değil. İnşallah bir gün emekli olursam. Neyse lafı çok uzatmayayım.
Sizlere nefis bir poğaça tarifi getirdim. Oldukça basit. Her şeyi içnde. Siz çayı demleyene kadar hazır.

MALZEMELER

2 ADET YUMURTA (1 ADET YUMURTA SARISI ÜZERİ İÇİN AYRILACAK)
1 PAKET MARGARİN
1 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT
1 TATLI KAŞIĞI ŞEKER
TUZ (PEYNİRİNİZE GÖRE)
1 KASE RENDELENMİŞ PEYNİR
2 PAKET KABARTMA TOZU
2 TATLI KAŞIĞI NANE
1-2 DAL DEREOTU (EVDE AZ KALMIŞTI)
ALDIĞI KADAR UN

YAPILIŞI

2 adet yumurtadan bir tanesinin sarısını ayırıp yoğurma kabına kırıyoruz.İçine yoğurt, oda ısısındaki margarin, sıvıyağ, tuz, şeker, peynir,  nane ve incecik doğradığımız dereotunu katıp  iyice karıştırıyoruz. Sıvı malzemeye  unu ve  2 paket kabartma tozunu da ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuruyoruz. Hamuru yağlı kağıt serdğimiz tepsiye istediğimiz şekli vererek diziyoruz. Üzerine 1 kaşık sıvı yağ ile inceltilmiş yumurta sarısını sürüp çörekotu veya susam ekerek önceden ısıtımış 180* fırında kızarana kadar pişiriyouz.
Fırından çıkan poğaçalarımızı ılık olarak servis yapıyoruz
Yanında da mis kokulu bir çay. Hımmm.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyetle olsun.

3 yorum:

Derya Sezgin dedi ki...

Canım ellerine sağlık bayılırım taze otlu poğaçalara öpüyorum...

mutfagabuyrun dedi ki...

kıyır kıyır çok güzel görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

Gurme Şirine dedi ki...

elleriine sağlık canım...
miiis miiiiis....