6 Aralık 2012 Perşembe

OTLU POĞAÇA




Herkese merhabalar efendim. Dışarıda soğuk ve puslu bir hava var. Ben böyle havalarda dışarıda olmayı hiç sevmem. Evimde sıcacık sobanın yanında olmak isterim ama malesef o da mümkün değil. İnşallah bir gün emekli olursam. Neyse lafı çok uzatmayayım.
Sizlere nefis bir poğaça tarifi getirdim. Oldukça basit. Her şeyi içnde. Siz çayı demleyene kadar hazır.

MALZEMELER

2 ADET YUMURTA (1 ADET YUMURTA SARISI ÜZERİ İÇİN AYRILACAK)
1 PAKET MARGARİN
1 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT
1 TATLI KAŞIĞI ŞEKER
TUZ (PEYNİRİNİZE GÖRE)
1 KASE RENDELENMİŞ PEYNİR
2 PAKET KABARTMA TOZU
2 TATLI KAŞIĞI NANE
1-2 DAL DEREOTU (EVDE AZ KALMIŞTI)
ALDIĞI KADAR UN

YAPILIŞI

2 adet yumurtadan bir tanesinin sarısını ayırıp yoğurma kabına kırıyoruz.İçine yoğurt, oda ısısındaki margarin, sıvıyağ, tuz, şeker, peynir,  nane ve incecik doğradığımız dereotunu katıp  iyice karıştırıyoruz. Sıvı malzemeye  unu ve  2 paket kabartma tozunu da ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuruyoruz. Hamuru yağlı kağıt serdğimiz tepsiye istediğimiz şekli vererek diziyoruz. Üzerine 1 kaşık sıvı yağ ile inceltilmiş yumurta sarısını sürüp çörekotu veya susam ekerek önceden ısıtımış 180* fırında kızarana kadar pişiriyouz.
Fırından çıkan poğaçalarımızı ılık olarak servis yapıyoruz
Yanında da mis kokulu bir çay. Hımmm.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyetle olsun.

3 yorum:

Unknown dedi ki...

Canım ellerine sağlık bayılırım taze otlu poğaçalara öpüyorum...

mutfagabuyrun dedi ki...

kıyır kıyır çok güzel görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

Gurme Şirine dedi ki...

elleriine sağlık canım...
miiis miiiiis....