27 Aralık 2012 Perşembe

ET SOTE


Herkese iyi akşamlar efendim. Malumunuz yılbaşı yaklaşmakta. Eminim hepimizin içinde bir heyecan ve bir sevinç vardır. Şahsen ben öyleyim. Herhalde bir çoğumuz kendi muhasebesini yapmaya başlamıştır. İnşallah yapmak istediğiniz bir çok şeyi yapmışsınızdır.
Sizlere nefis bir et sote tarifi ile geldim.
Tek başına bile bir yemek.

MALZEMELER

500 GR KUŞBAŞI DOĞRANMIŞ ET
3 ADET DOMATES
1 ADET SOĞAN
2 ADET YEŞİL BİBER
SIVIYAĞ
SU
TUZ

YAPILIŞI

Öncelikle soğanları, domatesleri ve biberleri doğrayalım. Etlerimizi yıkayıp tencereye alalım. Etler suyunu salıp çekinceye kadar pişirelim. Eğer etler pişmediyse sıcak su ilavesi ile pişirelim. Etlerimizin içine biraz sıvıyağ ekleyip soğanları da katarak kavuralım. Kavrulan soğanların içine domates ve biberleri ekleyip tüm malzeme pişip özleşene kadar kavuralım. Ocaktan indirmeden önce tuzunu katıp servis yapalım.
Yanına da pirinç pilavı ve cacık yaptık tamamdır. Offf lezzete bakın.:))
Deneyecek olanlara şimdiden afiyetler olsun.






1 yorum:

Meftun Tenikeci dedi ki...

Elinize sağlık çok güzel görünüyor.