İyi akşamlar efendim. Hepimiz için huzurlu, sağlıklı ve bol kazançlı bir hafta olsun.
Biber kavurmasını çok severim. Yazın taze köy biberinden kışında kurutulmuş biberden.
Yanında tazecik ekmek ile ne kadar yediğinizi bilemiyorsunuz. Hele ki bir de biberler biraz da acısıyla. offf lezzeti katmerleniyor..
MALZEME
20 ADET KURU BİBER
HAŞLAMAK İÇİN SU
SIVI YAĞ
ÜZERİ İÇİN
1 KASE YOĞURT
TUZ
YAPILIŞI
Geniş bir tencereye su koyularak kaynatılır ve içine iplerinden çıkarılmış biberler eklenerek yumuşayana kadar haşlanır. Haşlanan biberler bir süzgece alınarak suları süzdürülür. İçerisindeki tohumlar ayıklanır.. İsterseniz bütün olarak, isterseniz benim gibi çatala gelecek şekilde irice doğrayarak yağda kavrulur. Kavrulan biberler servis tabağına alınır.
Soğuduktan sonra üzerine yoğurt ekerek servis yapılır.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyetler olsun
3 yorum:
hımmm.çok severim canım.ellerine sağlık.sevgiler.
Canım Ebrum ellerine sağlık öpüyorum...
Kuru biberden iç denemedim,merak ettim :)
Ellerine sağlık canım.
Yorum Gönder