24 Şubat 2014 Pazartesi

KURU BİBER KAVURMASI




İyi akşamlar efendim. Hepimiz için huzurlu, sağlıklı ve bol kazançlı bir hafta olsun.

Biber kavurmasını çok severim. Yazın taze köy biberinden kışında  kurutulmuş biberden.
Yanında tazecik ekmek ile ne kadar yediğinizi bilemiyorsunuz. Hele ki bir de biberler biraz da acısıyla. offf lezzeti katmerleniyor..

MALZEME

20 ADET KURU BİBER
HAŞLAMAK İÇİN SU
SIVI YAĞ

ÜZERİ İÇİN

1 KASE YOĞURT
TUZ

YAPILIŞI

Geniş bir tencereye su koyularak kaynatılır ve içine iplerinden çıkarılmış biberler eklenerek yumuşayana kadar haşlanır. Haşlanan biberler bir süzgece alınarak suları süzdürülür. İçerisindeki tohumlar ayıklanır.. İsterseniz bütün olarak,  isterseniz benim gibi çatala gelecek şekilde irice doğrayarak yağda kavrulur. Kavrulan biberler servis tabağına alınır.
Soğuduktan sonra üzerine yoğurt ekerek servis yapılır.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyetler olsun

3 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

hımmm.çok severim canım.ellerine sağlık.sevgiler.

Derya Sezgin dedi ki...

Canım Ebrum ellerine sağlık öpüyorum...

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Kuru biberden iç denemedim,merak ettim :)
Ellerine sağlık canım.