4 Nisan 2012 Çarşamba

MUHAMMARA VE KITIR EKMEKLER

Herkese iyi akşamlar. En son yayınladığım tarifin üzerinden neredeyse 2 hafta geçti. Arayı hep açmayacağım diyorum ama benim dememle olmuyor. Mutlaka bir takım şeyler oluyor ve blogumla ilgilenemiyorum. Hayırlısı. İnşallah bundan sonra olmaz. Havalar artık ısındı. Güneş kendini iyice göstermeye başladı. Dün akşam yemekten sonra mutfak camından baktığımda çok hafif ve güzel bir esinti vardı. Tam bir bahar esintisi.
Sizlere pazar kahvaltıları için 2 harika lezzet getirdim.
Biri hepimizin bildiği muhammara.
Diğeri ise kıtır ekmekler. Kıtır ekmekleri halamdan öğrendim. Evde devamlı bulunduruyorum. Bahane ile bayat ekmekler değerlenmiş oluyor.







MUHAMMARA

2 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
2 YEMEK KAŞIĞI ACI BİBER SALÇASI
2 YEMEK KAŞIĞI KITIR EKMEK
1 ÇAY BARDAĞI CEVİZ
1 ÇAY KAŞIĞI KİMYON
1 ÇAY KAŞIĞI NANE
1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER
1 ÇAY KAŞIĞI KEKİK
4-5 DAL DEREOTU
1 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ

YAPILIŞI

Domates, biber salçası ve sıvı yağ bir kapta karıştırılır. İçine baharatlar, kıtırık ekmek, ceviz ve incecik  doğradığımız dereotu eklenerek karıştırıp servis yapılır.







KITIRIK EKMEKMLER

Bayat ekmekler parçalara ayırıp iyice kurutalım. Kuruyan ekmekleri rondodan geçirip sıvı yağ eklediğimiz tavada kavuralım. Devamlı karıştıralım çünkü ekmekler hemen kızarıp yanabiliyor. Kavrulan kıtırların içine biraz tuz ve istediğimiz baharatları ekleyerek (ben kekik, nane, kimyon ve kırmızı toz biber kullandım) saklama kabına alalım ve buzdolabında saklayalım. Kaşık kaşık yemek çok zevkli veya makarnanın üzerinde sanki ceviz ekmişsiniz gibi oluyor. Ya da tereyağlı bir yumurtanın üzerinde.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyetler olsun.

8 yorum:

derya dedi ki...

Canım kardeşim ellerine sağlık Muhammarayı çok severim.Sesini duymak
harikaydı öpüyorum.

sevda dedi ki...

çayın yanında ikisi bir arada nasılda güzel olur canım.ellerine sağlık.öpüyorum.

nilay dedi ki...

Ben bayılırım muammaraya
Ellerine sağlık
Sevgiler

bir kase lezzet dedi ki...

canım ben geldim...
ellerine sağlık muhammarayı ben çok severim:)
muhabbetle kal.

hdidem95 dedi ki...

özletme kendini emi ebrucum biliyorum çalışıyoruz biyandan ev ,çocuklar biyandan bide blog zor ama biz hepsinin üstesinden geliriz bitanem ayrıca görüntü nefis ellerine sağlık öpüyorum sevgiler
www.hadisofraya.com

NarincE dedi ki...

Bana da galeta unumu annem yapıyor. Bu şekilde kavurmak da çok güzel bir fikir, denemeliyim. Ellerine sağlık Ebru'cuğum.

anne eli gibi dedi ki...

kıtır ekmeği bende yapıyorum hem bayat ekmekler değerleniyor hemde çok leziz,muhammarada nefis görünüyor ellerine sağlık...

Hayat Cafe Tarifleri dedi ki...

Aynen canım bende şu aralar arayı açmak istemesemde aralar uzuyor malesef..
Ahh o kıtırları bandıra bandıra yemeyi çok isterdim..
Ellerine sağlık canım..