Herkese iyi akşamlar diliyorum.
Geçen yazımda bahsetmiştim. Hafta sonu misafirlerimin olduğunu. Bu hafta malum yıl sonu olması sebebi ile işlerim yoğundu. Menümü yayınlamaya fırsat bulamadım.
Misafirlerim kızımın sınıf arkadaşları ve anneleri idi. 15 gün önce okulda toplantı vardı. Sınıfta, öğretmenleri beklerken kendi aramızda tanışıp sohbete başladık. Toplantı sonun da birbirimize telefon numaralarımız verdik ve tekrar görüşmek üzere ayrıldık. O günden sonra telefonlaşmaya başladık. Ben de hem çocukların hem de bizim kaynaşmamız amacıyla arkadaşlarımı çaya davet ettim. İyi de yapmışım. Akşama kadar hoş sohbet ve neşeli bir gün geçirdik. Hatta yılbaşından sonra tekrar görüşmek üzere ayrıldık. Buradan da arkadaşlarıma geldikleri için tekrar teşekkür ediyorum.
Masanın resmini çekmeye misafirlerin yanında çekindim. Kimse henüz benim bir blog sahibi olduğumu bilmiyor. Artık bundan sonraki toplantılara diyelim. Misafirler gittikten sonra yaptığım ikramların fotoğraflarını çektim.
MENÜMDE
Geçen yazımda bahsetmiştim. Hafta sonu misafirlerimin olduğunu. Bu hafta malum yıl sonu olması sebebi ile işlerim yoğundu. Menümü yayınlamaya fırsat bulamadım.
Misafirlerim kızımın sınıf arkadaşları ve anneleri idi. 15 gün önce okulda toplantı vardı. Sınıfta, öğretmenleri beklerken kendi aramızda tanışıp sohbete başladık. Toplantı sonun da birbirimize telefon numaralarımız verdik ve tekrar görüşmek üzere ayrıldık. O günden sonra telefonlaşmaya başladık. Ben de hem çocukların hem de bizim kaynaşmamız amacıyla arkadaşlarımı çaya davet ettim. İyi de yapmışım. Akşama kadar hoş sohbet ve neşeli bir gün geçirdik. Hatta yılbaşından sonra tekrar görüşmek üzere ayrıldık. Buradan da arkadaşlarıma geldikleri için tekrar teşekkür ediyorum.
Masanın resmini çekmeye misafirlerin yanında çekindim. Kimse henüz benim bir blog sahibi olduğumu bilmiyor. Artık bundan sonraki toplantılara diyelim. Misafirler gittikten sonra yaptığım ikramların fotoğraflarını çektim.
MENÜMDE
PEYNİRLİ BÖREK
TİRAMİSU
VİŞNELİ TURFF
UN KURABİYESİ
Bir de resmini çekemediğim KUMPİR ve ARPA ŞEHRİYE SALATASI salatası vardı
Arpa şehriye salatasını bu sefer pilav gibi pişirip soğuttum ve içine malzemeleri ekledim.
Bugün size un kurabiyesinin tarifini vermek istiyorum. Çok lezzetli bir kurabiye oldu.
MALZEMELER.
1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ
5 YEMEK KAŞIĞI PUDRA ŞEKERİ
1,5 ÇAY KAŞIĞI KABARTMA TOZU
ALDIĞI KADAR UN
ÜZERİ İÇİN
PUDRA ŞEKERİ
YAPILIŞI
Bütün malzemeleri karıştırıp hamuru yoğuruyoruz. Hamur biraz zor toparlanıyor. Hatta şekil vermesi zor oluyor. Aslında hamur rulo yapılıp biraz buzdolabında bekletilebilirdi fakat benim vaktim yoktu. Şekil verdiğimiz kurabiyeleri yağlı kağıt serili tepsiye dizip önceden ısıtılmış 180* fırında 15 dakika altı hafif kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Soğuyunca tepsiden alıp üzerine pudra şekeri serperek servis yapıyoruz.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Diğer tarifler sıra ile gelecek :))
3 yorum:
Blogrolde fotoğrafa bakıyorum börek, başlığa bakıyorum un kurabiyesi. Allah Allah dedim:)) Meğersem olay başkaymış:)))
Hepsi nefis olmuş canım, ellerine emeklerine sağlık..
2012 yılında yanlışlarımızın az,başarılarımızın devamlı olması dileklerimle....Yepyeni Yıllar :)
Sevgiler....
elelrine sağlık canım..nefis şeyler.
çok eski yılları anımsadım..
ne çok severdim veli arkadaşlarımı ve o günleri..
hoş hala beraberiz tabii.
:))))
Yorum Gönder