1 Kasım 2013 Cuma

FIRINDA KAŞARLI PATLICAN



İyi akşamlar efendim. Geçmiş cumalarınız mübarek olsun. Allah'ım ettiğimiz duaları ve yaptığımız ibadetleri kabul eylesin. Aminn.
Patlıcan, bizim evin en sevdiği sebzelerden biridir diyebilirim. Zeytinyağlı veya etli her türlü şekle girer ve hepsi ayrı birer lezzet olarak karşımıza çıkar.
Bugün sizlere oldukça lezzetli, yanında bir pilav ve cacık ile güzel bir menü oluşturacak bir yemek getirdim.
Beğenip denemenizi dileği ile




MALZEMELER

500 GR KUŞBAŞI ET
5 ADET KEMER PATLICAN
4 ADET PATATES
5-6 ADET DOMATES
1 ADET SOĞAN
KIZARTMAK İÇİN SIVI YAĞ

ÜZERİ İÇİN
1 SU BARDAĞI KAŞAR PEYNİR RENDESİ

YAPILIŞI

Öncelikle patlıcanları alacalı soyup iri küpler halinde doğrayarak tuzlu suda acılığının çıkması için 15 dakika bekletelim. Patatesleri de iri küpler halinde, domatesi ve soğanı da yemeklik doğrayalım. Su da beklettiğimiz patlıcanları yıkayıp sularını sıkarak kağıt havlu üzerinde kurutalım. 1,5 su bardağı sıvı yağı tavaya alıp kızdıralım ve patlıcanları kızartalım, ardından patatesleri de kızartalım. Sebzeler kızarırken, tencereye etimizi alıp suyunu salıp çeken kadar pişirelim, eğer pişmediyse biraz daha su ilavesi yapabiliriz.. Fırın tepsimize önce patlıcanları,ardından patatesleri ve en son da etlerimizi koyalım. Küçük bir sos tenceresin de yemeklik doğradığımız soğanları pembeleşene kadar kavuralım ve içine doğranmış domatesleri ekleyip pişirelim. Pişen sosumuzu yemeğimizin üzerine döküp, sos tavasını 1 çay bardağı kadar sıcak su ile çalkalayıp bu suyu da tepsiye ekleyelim ve fırında 10 dakika kadar pişirelim. En son üzerine rendelenmiş kaşarı ekleyip kaşarlar eriyene kadar fırında tutalım ve sıcak olarak servis yapalım
Ben yanında pilav ve cacık ile servis yaptım.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyetler olsun.

4 yorum:

Özgen dedi ki...

Elinize sağlık çok lezzetli bir yemek sevgiler...

Unknown dedi ki...

Ebrummmm ellerine sağlık öpüyorum kocaman...

Sema'dan Lezzetler dedi ki...

Elinize sağlık Ebru hanım selam ve sevgiyle

kalpkurabiye dedi ki...

ablacım ellerine emeklerine sağlık:)
afiyet bal olsun..
sevgiler..