30 Kasım 2013 Cumartesi

DONAT




İyi akşamlar efendim. Tüm dost ve takipçilerime sevgiler. Ay ne güzel yarın tatil. Herkese güzel bir pazar tatili diliyorum. 
Şu an bir çok  telefonda PO diye bir oyun var. Po'yu uyutuyorsunuz, besliyorsunuz, kirlendiği zaman temizliyorsunuz ve o da büyüyor. Po'nun yemeklerinden biri de Donat. Oğlum bir gün tutturdu anne bana Po'nun tatlısından yap. Oğlum o nasıl tatlı diyorum yuvarlak, halka şeklinde çilekli. Nasıl nasıl diye düşünürken resmini gösterdi. Meğersem donatmış. Neredeyse 2 hafta sayıkladı. Benim de vaktim olup yapamadım. En sonunda geçen akşam yaptım. Hatta üst süslemesini ablası ile beraber yaptılar. Afiyetle yedi ve artan 2-3  tanesini de ertesi günü okula götürdü. Öğretmenine ikram etmiş. Öğretmeni de çok beğenmiş annen güzel şeyler yapıyor demiş. Geç de olsa oğluşumun istediğini yapıp yedirdim ve onun yüzündeki mutluluk benim tüm yorgunluğumu aldı götürdü. 
Hadi yarın sizde çocuğunuza çok isteği bir şeyi yapın. Örneğin bu donatlar olabilir. Çok mutlu oluyorlar. 
İnternette bir kaç tarife baktım ve Cahide Jipek'in tarifini uyguladım.
Tarifte herhangi bir değişiklik yapmadım.
Tüm mayalı tarifler bu tatlı da aynı gün yapılıp yenmeli. Ertesi gün çok güzel olmuyor.


MALZEMELER

3 SU BARDAĞI UN
1 ADET YUMURTA
100 GR TEREYAĞI
4 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
1 TATLI KAŞIĞI İNSTANT MAYA
YARIM SU BARDAĞI ILIK SÜT

ÜST SÜSLEMESİ İÇİN

1 PAKET DR OETKER ÇİKOLATA SOSU
2,5 SU BARDAĞI SÜT
PASTA SÜSLERİ
HİNDİSTAN CEVİZİ

YAPILIŞI

Kuru malzemeleri una ekleyip karıştıralım. Oda ısısındaki tereyağını da una ekleyip yoğuralım. Kalan malzemeleri de ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim. Hamuru mayalanması için üzerini örtüp sıcak bir ortamda bekletelim. Mayalanan hamuru elimizle hiç oynamadan hafif unlanmış tezgahta üzerine de biraz un ekerek merdane ile 6-7 mm kalınlığında açalım
Hamurdan önce bardakla yuvarlaklar keselim o yuvarlakların ortalarını da daha küçük bir yuvarlak kalıp ile keselim. Simit gibi olan hamurlarımızı tepsiye dizip biraz daha mayalandıralım  Kızgın yağda önlü arkalı kızartalım. Başından ayrılmaya pek gelmiyor hemen kızarıyorlar 
Çikolata sosunu paketin arkasındaki tarife göre pişirelim. Ara ara karıştırarak soğutalım.
Tatlılarımızı önce çikolata sosuna sonra da pasta süsüne bulayarak servis yapalım.
İsterseniz sıcak iken pudra şekeri de ekebilirsiniz..




Halkaların ortalarından çıkan parçaları da kızartıp bir sıra hamur üzerine çikolata sos olarak dağ şeklinde koyup hindistan cevizi serperek yalancı profiterol niyetine yedik. Ve bize bu halini daha çok sevdik.





2 yorum:

PAPATYA PRENSES dedi ki...

vaay benimkileri güvenmedin yani :))

ben ençok tarçınlı pudra şekerlisini seviyorum bir de çocukları mutlu etmeyi :)

ellerine emeklerine sağlık canım.

Derya Sezgin dedi ki...

Evet benimde tarifim süperdi Ebrum:))Şaka şaka ellerine sağlık çok severiz bizde sık yaparım öpüyorum kocaman...