14 Eylül 2013 Cumartesi

TAVUK GÖVEÇ


 Bir haftanın daha sonuna geldik. Hepimiz için güzel ve musmutlu bir hafta sonu olsun. Pazartesi okullar açılıyor. Tüm evlerde tatlı bir telaş ve koşturmaca başlayacak.
Şimdiden herkese kolay gelsin.
Bugün sizlere geçen akşam yemeğine yaptığım tavuk göveçi getirdim. Tavuk ile yapılan yemekler biz hanımlar için kurtarıcıdır değil mi? Akşam işten gelince hemen tavuğu ocağa koy, tavuk pişerken sen yanına bir pilav  bir salata ya da cacık yap sofra hazır





MALZEMELER

1 KİLO KEMİKSİZ FİLETO
1 ADET ORTA BOY SOĞAN
5-6 ADET DOMATES
5-6 ADET KÜÇÜK SOĞAN
5-6 ADET PATATES
1 TALI KAŞIĞI DOMATES VE  BİBER SALÇASI
1 ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
TUZ

YAPILIŞI

Öncelikle patatesleri iri küpler halinde, domateslerin kabuklarını soyup iri iri doğrayalım. Soğanları da eğer büyük ise 2-3 parçaya bölelim. Aslında arpacık soğan olursa görüntü daha güzel oluyor . Etleri kuşbaşı doğrayıp yıkayarak tencereye koyup üzerine 1 çay bardağı kadar  su ekleyerek bir taşım kaynatalım ve süzelim..Tencereye zeytinyağı  ve tavukları ekleyip kavuralım. Diğer taraftan çok incecik doğradığımız 1  adet orta boy soğanı sıvı yağda kavuralım üzerine patatesleri ekleyip birlikte kavurmaya devam edelim. Patatesler kavrulurken içine salçaları ekleyip biraz daha kavurduktan sonra üzerine tavukları, onun üzerine soğanları ve  domatesleri koyup üzerini biraz aşacak kadar sıcak su ekleyerek ocağa koyalım. Önce harlı ateşte sonra kısık ateşte sebzeler pişene kadar pişirelim. Sıcak olarak servis yapalım.
Yanında pirinç pilavı ve cacık ile lezzetli bir akşam yemeği sizlere.

Arkada görünen cacığımın da  tarifini vereyim artık değil mi.:))Cacığın da tarifi olur mu demeyin evet olmaz ama belki bilmeyen genç arkadaşlarımız vardır, onlar için gelsin tarif:))
1 kase süzme yoğurt biraz tuz ve su katılarak ezilir içerisine 2 adet salatalık çentilir.Eğer koyu gibi ise bu aşamada biraz daha su eklenerek karıştırılır. (Ben cacığı çok koyu da sevmem çok sulu da tam ortası olmalı) Üzerine biraz zeytin yağı ve nane ekilerek servis yapılır.
Şimdiden afiyetler olsun.

3 yorum:

Unknown dedi ki...

Ebrum ellerine sağlık öpüyorum....

Unknown dedi ki...

Tam benlik bir menü bu :)
Güveç,pilav ve ayran,nasıl canım çekti anlatamam:)
Ellerine sağlık canım.
Şifa olsun inşAllah.
Muhabbetle..

kalpkurabiye dedi ki...

ablacım ellerine sağlık..
harika bir yemek bu tavuk güveç bayılırımm :)