4 Eylül 2013 Çarşamba

BÖRÜLCE SALATASI


Herkese kucak dolusu sevgiler. Yeni bir ay, yeni umutlar, yeni heyecanlar. Eylül ayı. Hüzünlerin ayı derler değil mi? Sonbahar başlangıcı. Eylül ayının gelmesi ile dışarıda güzel bir esinti var.Ben bu ayı ve bu mevsimi seviyorum. Bahçede içilen bir bardak çay ya da mutfaklardan yayılmaya başlayan kek, kurabiye kokuları. Akşamları terlemeden daha rahat bir uyku. Hepsi bir arada. Ne kadar güzel.
Hadi bakalım bu konuyu güzel bir salataya bağlayalım, bağlayabilirsek eğer:))
Börülce, kışın kurusu yazın tazesi Her ikisi birbirinde lezzetli.
Bugün sizlere taze börülce salatası getirdim.
Henüz tezgahlardan kalkmadan denemenizi tavsiye ederim.




MALZEMELER

1 KİLO BÖRÜLCE
2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
1 KASE YOĞURT
2-3 DİŞ SARIMSAK
TUZ
SU (HAŞLAMAK İÇİN)

ÜZERİ İÇİN

3 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
1 TATLI KAŞIĞI SALÇA

YAPILIŞI

Börülceler güzelce yıkanıp eğer büyükse 2-3 parçaya bölünerek haşlanır ve süzülür.
Tavaya sıvı yağ alınıp börülce de katılarak 5 dakika kadar kavrulur.ve servis tabağına alınır. Yoğurt ezilmiş sarımsak ile çırpılıp soğuyan börülcenin üzerine ekilir. Küçük bir sos tavasında yağ kızdırılıp  içine salça eklenerek kavrulur.Yoğurdun üzerine gezdirilerek servis yapılır.
Oldukça lezzetli ve doyurucu bir salata oluyor. Bizim evde o akşam başka bir şey yenmedi.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyetler olsun.

5 yorum:

derya SEZGİN dedi ki...

Ebru'm ellerine sağlık börülceyi çok severim öptüm....

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Bu yaz bi kısmet olup alamadım yaa. Acaba bu hafta bulabilir miyim:)

Ellerine emeklerine sağlık canım..

eylem ceylan dedi ki...

işte en sevdigim salata.hem besleyici hem tadı güzel.ellerine saglık.

Meliha Çalışkan dedi ki...

Ahh şimdi olmalıydı, var ya bandıra bandıra yerdim.
Ellerine sağlık canım:)

selda nın mutfak defteri dedi ki...

Merhabalar,
Ellerinize emeğinize sağlık. Bloğunuzu çok beğendim ve izlemeye aldım. Bana da bekliyorum. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))