Herkese kucak dolusu sevgiler. Hepimiz için güzel, sağlıklı, huzurlu ve bol kazançlı bir hafta olsun.
Bugün sizlere tava böreğimi getirdim.
Oldukça lezzetli ve pratik olmasından dolayı bizim evin favorisidir. Aniden misafir gelse çay demlenene kadar börek hazır. Ya da pazar günleri siz sofrayı kurana kadar börek pişmiştir.
Hepimizin bildiği bir tarif ama benim arşivimde de bulunsun değil mi ama:))
MALZEMELER
3 ADET YUFKA
SOSU İÇİN
2 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT
2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
YARIM ÇAY BARDAĞI SU
1 ADET YUMURTA
İÇ MALZEMESİ
1 KASE LOR PEYNİR
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER
1 ÇAY KAŞIĞI KIRMIZI TOZ BİBER
YAPILIŞI
Öncelikle sosunu hazırlayalım. 2 yemek kaşığı yoğurt, 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve yarım çay bardağı suyu çırpalım. İç malzemesi için de, lor peynir, tuz, karabiber ve kırmızı toz biberi karıştıralım.
Orta boy teflon tavayı fırça ile yağlayalım. Bir adet yufkayı kenarları dışarıda kalacak şekilde serelim
üzerine sos dökelim. 2. yufkayı parçalayarak sosun üzerine yayalım ve sos dökelim. Üzerine peynirli harcımızı koyalım. 3.yufkayı da parçalayarak harcın üzerine kapatıp biraz sos sürdükten sonra tavanın kenarlarından sarkan yufkaları üzerine kapatalım. Kalan sosumuzun içine 1 adet yumurta kırıp çırpalım. Böreğimizin üzerine dökelim. Sosunu çekmesi için biraz bekleyip kısık ateşte pişirelim. Böreğin bir tarafı piştiğinde büyük bir servis tabağı yardımı ile arkasını çevirip o yüzünü de pişirelim ve ılık olarak servis yapalım.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyetler olsun.
3 yorum:
Ebrum ellerine sağlık bayılırım aldım
kaçtım öpüyorum...
ablacım ellerine sağlık..
pratik olması sebebi ile çok tercih ediliyor değil mi:)
sevgiler..
Ellerinize saglik Ebru'cugum, nefis gorunuyor.
Sevgi ve selamlar..
Yorum Gönder