22 Şubat 2011 Salı

ARPA ŞEHRİYE PİLAVI


Tüm blogcu arkadaşlarıma merhaba. Zaman ne kadar hızlı geçiyor değil mi? Şubat ayına daha yeni girdik derken ay bitiyor. Hafta başı pazartesi oldu diyorum bir bakıyorum cumartesi gelmiş. Bir koşturma bir telaş yoruluyorum bu karmaşada. Sizin de böyle düşündüğünüz oluyor mu? Neyse lafı fazla uzattım.
Bazı yemekler vardır pratik olduğu için devamlı yaptığımız; arpa şehriye pilavıda benim için öyle. Pilavı ocağa koyup ben salatayı yapıp sofrayı hazırlayana kadar pişen ve evde herkesin sevdiği bir pilav.
MALZEMELER

1 PAKET ARPA ŞEHRİYE
1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI
YARIM ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
SU
1 TABLET BULYON

YAPILIŞI
Yağlarımızı tencereye alıp üzerine 1 bardak arpa şehriyeyi ekleyip kavuruyoruz. Kavrulan şehriyenin içine paketin tamamını boşaltıp biraz kavurup üzerini kapatacak kadar sıcak su ve bulyonu atıp kaynayana kadar hızlı ateşte kaynayınca kısık ateşe alıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Suyunu çektikten sonra pişmemiş gibiyse biraz daha su ilavesi yapabiliriz.
Pişen pilavımızın üzerine temiz bir havlu örtüp yarım saat kadar demlendirip servis yapabiliriz.
Ben bu pilavı domatesli veya etli de yaparım. Gerçekten çok lezzetli oluyor. Bir paketin tamamını kullanıyorum. İsterseniz kişi sayısına göre bardak ile ölçerek de yapabilirsiniz.
Deneyecek olanlara afiyet olsun.

6 yorum:

kalpkurabiye dedi ki...

ablacımm günler su misali gerçekten..
hayat telaşesi geçiiipp gidiyor işte:))
pilavın nefis görünüyor:)
bende çok çok severek yapıyorumm:))

Unknown dedi ki...

Canım kardeşim ellerine sağlık bayı
lırım.Öpüyorum kocaman.

Adsız dedi ki...

ellerine sağlık hoş görünüyor..

bu arada bloğumada beklerim :)

http://sutlugofret.blogspot.com/

sarımutfak-hande dedi ki...

bizde de sevilir ve yapılır
ellerine sağlık canım çok güzel olmuş
hayırlı cumalar

Narince dedi ki...

Evet haftalar kovalıyor birbirini. Ellerine sağlık sevgili Ebru, severim arpa şehriye salatasını.

tadınadoyamadım-dilek dedi ki...

Ebrucum yeni paylaşımlarını bekliyorum..Sevgiler