19 Mart 2010 Cuma

HEDİYELERİM VE İRMİKLİ TATLI



Oğlum da annem hemen kesse de yesem diye bekliyor :))HEDİYELERİM


Herkese merhaba. Bugün Denizli de çok güzel bir hava var. 2-3 gündür güneşli ama soğuktu fakat bugün soğukta yok ve güneş çok güzel. Canım şu an dışarı da gezmek istiyor ama çok zor. :(( Yarın cumartesi hafta sonu. Ben cumartesi günleri tam gün çalışıyorum. Fakat gene de cumartesileri seviyorum. Herhalde pazar günü geldi mutluluğu var. Bilemiyorum artık. :))
Neyse şimdiden hepinize güzel bir hafta sonu diliyorum. Yarın çalışmayan arkadaşlarım lütfen benim için de gezin. :)) Benim de hediyelerim geldi. Fotoğraf makinamın azizliğine uğradım; bu yüzden de yayınlamam geç oldu. Sevgili MEHTAP'a (değişik tatlar blogunun sahibi) güzel hediyeleri için çok teşekkür ederim.
Size evdeki fazla sütleri değerlendirmek için yapmış olduğum irmik tatlımın tarifini vermek istiyorum.


MALZEME
1 LT SÜT
10 KAŞIK İRMİK
12 KAŞIK ŞEKER
1 PAKET VANİLYA
YAPILIŞI

Süt, irmik, şeker hepsi bir tencere de karıştırılıp ocağa alınır. Ocak üstünde koyulaşana kadar pişirilir. Ocaktan indirilince içine 1 paket vanilya ilave edilip karıştırılarak tepsiye dökülür. Oda ısısına gelince dolaba kaldırılır. Ben kalıba döktüm. Görüntü güzel olsun diye ve dilimlerin üzerine kakao dökerek yedim. Siz nasıl ikram etmek isterseniz öyle süsleyebilirsiniz.








8 yorum:

ebru dedi ki...

abla ellerine sağlık çok güzel görünüyor. ne güzel kalıptan çok güzel çıkmış. bugün aramışsın evdeydim bazen telefon tutkluk yapıyoo ondan ama bende akşam seni aradım hemen sende evde yoktun sanırım :)).
inş görüşürüz. öpüyorum allaha emanet ol.çocukları ve seni öpüyorum...

Unknown dedi ki...

Canım kardeşim iyi geceler.Öncelikle
beni bugün arayarak nasıl mutlu ettin
anlatamam:))Hediyelerin çok şık iyi günlerde kullan.Tatlıda süper elleri
ne sağlık banada varmı.Mutlu hafta sonları kocaman öpüyorum...

ebru dedi ki...

Eminecim seninle bir türlü telefonda konuşma fırsatımız olmadı. İnşallh bir gün bunu başarıcaz:))

ebru dedi ki...

Derya ablacım o mutluluk bana ait. Ben senin güzel sesini duyunca çok mutlu oldum. Teşekkür ederim abla. Sana da tatlı olmaz mı senin için daha güzellerini yaparım.

Ayşegül dedi ki...

hediyelerinizi iyi günlerde kullanın inşallah. çok şıklar. tatlı da çok güzel gözüküyor.ellerinize sağlık. sizi izlemeye almak istiyorum fakat öyle bir seçenek göremiyorum Ebru abla. Bu arada dünkü telefon görüşmesi gerçekten çok güzeldi. tekrar Allah razı olsun..

ebru dedi ki...

Ayşegülcüm o senin kendi güzelliğin canım. Benim aklıma geldi arasıra arkadaşlarımı ararım böyle.İnşallah dostluğumuz devamlı olur.

Saliha dedi ki...

benım oglumda cok sever bu tatlıyı ellerıne saglık canım....

Aysultan... dedi ki...

İrmikle aram pek yoktur ama kalıbın çok ciciymiş canım:)
ellerine sağlık:)
hediyelerini güle güle kullan...