4 Aralık 2008 Perşembe

ENGİNAR


Kurban bayramına 4 gün kaldı. Her bayram öncesi beni bir telaş alır. Ev temizlenecek, tatlı yapılacak ve bu işler nasıl yetişecek. Her akşam işten gelip yemek yedikten sonra ben ev ile uğraşıyorum ve yatmadan önce kalan ufak tefek şeyleri bitireyim derken sürünüyorum artık. Bu durum bende bayrama kadar devam eder. Hafta sonu kızım mutfaktaki dolabı temizliyordu. Dolapta bir şişe enginar konservesi bulmuş. Anne bu ne dedi. Ne yazıyorum üstünde dedim enginar dedi. Anne hadi pişirelim dedi. Bende hafta içi bir akşam pişirelim bu akşam yemeğiniz var dedi. Ama kızımın aklına bir kere düştü unutur mu. Her akşam söylüyor.Eşime enginar pişirsen yermisin dedim. Ben yemem siz yersiniz dedi. Eşim bilmediği tatları yemez. Aksine biz de kızımla severek yeriz. Fakat ben hiç enginar pişirmedim. İnternette gezerken kolay bir tarif buldum hemen yaptım. Eşim küçük bir parça aldı; ağzını buruşturdu, kızım da heves ettiği gibi bir tatla karşılaşmadı ama gene de yedim. Beni sorarsanız ben beğendim. Daha önceleri annem yapardı.
MALZEMELER
1 ŞİŞE ENGİNAR KONSERVESİ
1 ŞİŞE GARNİTÜR (İŞİN KOLAYINA KAÇTIM)
1,5 LİMONUN SUYU
1 ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
1 TATLI KAŞIĞI UN
4 SU BARDAĞI SU (BEN 2,5 BARDAK SU KULLANDIM)

YAPILIŞI
Enginarları şişeden çıkarıp bir güzel yıkadım. Tencereye dizdim. Garnitürleri de suyunu süzüp yıkadım. Tenceredeki enginarların içine paylaştırdım. Kavanozdan yedi tane enginar çıktı. Bir kase içinde 1 tatlı kaşığı un, 1,5 limon suyu, 1 çay bardağı zeytinyağını çırptım. İçine 2 su bardağı suyu ekledim. Enginarların üzerine döktüm. Kaynaya kadar harlı ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte 15-20 dakika enginarlar yumuşayana kadar pişirdim. Tencere de soğutup servis tabağına aldım.

5 yorum:

ÇALIŞAN ANNE OLMAK dedi ki...

Ebrucum ellerine kollarına sağlık. Enginarın konservesini hiç yemedim ancak annem pazardan enginarı alır, temizler ve dörde ayırır. Sadece çanak kısmı değil ama. Önce kuzu etini pişirir. Enginarları sıralar üzerine bol dereotu ve taze soğan ekler. Sanırım birde hafif bir unlu su ekleme işlemi oluyor. Eminim kuzu eti olunca eşin severek tüketecektir ama artık baharı beklemek lazım. Ben annemden tarifi alır sana veririm :) Bu tarifde z.yağlı olduğu için hafif ve güzel olmuştur. Ellerine sağlık canım. Bu arada işleri nasıl yetiştiricez bilmiyorum. Ben hiç başlamadım daha :(

Yelda dedi ki...

Arkadaşım 2 gündür evde temizlik işte koşturmaca Laptopta evde malum Antalya ile canlı bağlanıyorlar
Arkadaşım ellerine sağlık enginar çok güzel görünüyor annemde bayılır enginara zeytinyağlı, çalışan anne olmak yazmış kuzu etli yaptığını birkere tatmıştım o da güzel oluyor
Sevgiler

meleginmarifetleri dedi ki...

ellerine sağlık..
İyi bayramlar canım..
Hoşçakal....

Kübra dedi ki...

Ebrucum eline sağlık, ben hiç konservesini kullanmadım ama tazesine bayılırım. Afiyetle
Sevgiler

akasyakokusu dedi ki...

VAAVVV:)))
BYILDIM BU GÖRÜNTÜYE..DEMEK BEN GEÇ KALDIĞIM İÇİN GÖREMEDİM TÜHH.
ELİNE EMEĞİNE SAĞLIK CANIM..
BİRİNİ BEN ALAYIM HEMEN..