12 Aralık 2008 Cuma

ELMALI TURTA


Herkesin geçmiş Kurban Bayramı mübarek olsun. Allan c.c. sağlıkla, mutlulukla ve sevdiklerimizle daha çok bayramlar göstersin. Sevgili Tijen'in dediği gibi bayram rehavetine kapılıp blogumu bir haftadır güncelleyemedim. Ama boş da durmadım. Blogum için güzel tatlar ve tarifler denedim.
Bayramımız çok güzel geçti. İzmir den eltim geldi. Onlarla beraber hoşça vakit geçirdik. İlk iki gün hareketliydi; son iki gün ise biraz dinlendim biraz evimle ilgilendim. Eltimleri de bugün yolcu ediyoruz. Güle güle gitsinler Allah c.c. sağ salim evlerine varmak nasip etsin. Bayramın son günü çayın yanına bir şeyler yapalım dedik. Eltim Melek arkadaşından elmalı turta tarifi almış. Melek turta yaptı bende tuzlu kurabiye yaptım. Akşam çayına güzel sohbet eşliğin pastalarımızı yedik.

MALZEMELER
1 SU BARDAĞI ŞEKER
2 ADET YUMURTA
YARIM SU BARDAĞI ERİMİŞ MARGARİN
1 PAKET KABARTMA TOZU
ALABİLDİĞİ KADAR UN

ÜZERİ İÇİN
3 ADET ELMA (RENDELENECEK)
1 SU BARDAĞI ŞEKER
CEVİZ, FINDIK VE TARÇIN
PUDRA ŞEKERİ
YAPILIŞI
Öncelikle üzeri için 3 adet elmamızı rendeleyip 1 su bardağı şeker ile pişiriyoruz. Elmalar suyunu çekip pişince içine kırmış olduğumuz ceviz ve fındık parçaları ile tarçının ilave edip soğumasını bekliyoruz. Biz üst harcının içine hoş koku vermesi için vanilya da ekledik. Harcımız soğurken hamurunu hazırladık. Tüm malzemeleri karıştırp yumuşak bir hamur yaptık. Hamurdan turtamızın üzerine rendelemek için avuç içi kadar bir parça ayırıp donması için buzluğa kaldırdık. Kalan hamurumuzu turta kalıbımıza güzelce yaydık. Üzerine elmalı harcımızı döküp; en üstüne de ayırmış olduğumuz hamurumuzu da rendeyip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirdik. Piştikten sonra ilk sıcaklığı çıkınca üzerine bolca pudra şekeri serperek servis yapabiliriz. Kahvenin yanına çok yakışıyor.

3 yorum:

Yelda dedi ki...

Arkadaşım evet dediğin gibi bir bayram rehaveti var üzerimizde
Dinlenmiş olmana sevindim
Elmalı Turta Harika gözüküyor ellerinize sağlık

Adsız dedi ki...

Turta çok güzel görünüyor.Şimdi çayımın yanında ne güzel giderdi...Sevgiler.

akasyakokusu dedi ki...

canım benimm bayram sonu bende anca kayıt yapıp çıktım..sadece yazanlara gidebildim.
görmemişim bu turtayı..eline sağlık diyorum şimdi pilava bakıcam:)