19 Aralık 2008 Cuma

EKMEK MAKİNESİNDE POĞAÇA


Biraz daha iyileşmiş olarak aranızdayım. Beni yorumları ve iyi dilekleri yanlız bırakmayan tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ederim. Evet bugün biraz daha iyiyim. Sesim biraz bozuk; bir de kuru öksürüğüm var. Herhalde zamanla o da geçer.
Bayram da eltimle beraber denediğimiz lezzetlerle devam ediyorum. Eltim bir arkadaşında yemiş ve evde kendisi de yapmış. Şekil ekmek şekli tat aynı poğaça. Benim gibi işin kolayına kaçan hanımlar için birebir.

3 tane yumurtayı rondada köpürene kadar çırptık. Bunu ekmek makinesinin haznesine döktük. İçine (makinenin ölçü bardağı ve ölçü kaşığı) 1 ölçü bardağı süt yarım bardak da su koyduk. 1 küçük ölçü tuz ve 1 büyük ölçü şeker, 1,5 kase kadar lor peynir ile yarım demet maydanozu ekleyip makineyi çalıştırdık. 2-3 dakika sonra makineyi kapatıp içine 4 ölçü un ile 1,5 ölçü mayayı ekleyip normal ekmek ayarında 3 saat pişirdik. İlk uyarı sesinden sonra içine çörek otu kattık. 3 saat sonunda ekmek poğaçamız hazırdı.

Bütün hali ile resim çekemedim. Çünkü çocuklar dayanamadılar. Bizde onları bekletmeyelim diye hemen dilimledik. Denenizi tavsiye ederim.

9 yorum:

Tijen dedi ki...

Ebru'cuğum,
Telaştan görmemişim hastalık durumunu, çok çok geçmiş olsun. Tez zamanda tam olarak iyileş!

Adsız dedi ki...

Öncelikle çok geçmiş olsun.Bu aralar hepimiz maalesef gripten muzdaripiz.Poğaça çok pratik.son dakikada haber veren misafirler için ideal.Sağol,sevgiler...

Adsız dedi ki...

çokçok geçmiş olsun hem prtik hem lezzetli bir tarif ellerinize sağlık:))

akasyakokusu dedi ki...

Canım az iyice olmana sevindim..
aman dikkat et işe gelip giderkene üşüme emi.
başını ört yada şapka falan giy.
poğaça ekmeğin enfes ne güzel misler gibi kokmuştur eviniz.elinize sağlık olsun..
bu arada valla o hırka beni tombiş gösteriyo..ama arada giyiyom..16 tane 100 grlık ip gitti ona..ip kalın olunca sarkar gibi oldu sökmeyede kıyamıyomki örem yeniden..iki üç aydır geçmeyen kol ağrımdan dra gittim eveli gün..boyunda fıtık varya o etkiliyordur dedi emar istedi.artık örgü öremiyom fazla.
çok öptüm şifalar sana gelsin taa mardinden..

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

Çok çok geçmiş olsun sevgili ebru.
hepimiz az biraz muzdaribiz ne yazıkki.
ben bu yapılan enfes lezzete bayıldım yanlız.
ellerinize sağlık
çok sevgilerrrrrrrrrr

Yelda dedi ki...

Arkadaşım neler yapmışsın böyle.
Enfes görünüyor
İyi olmana sevindim kendine dikkat et sevgiler

egeli dedi ki...

ELLERİNİZE SAĞLIK ELTİLER,HARİKA YA BU POĞACA ,BAYILDIM.BU ARADA GEÇMİŞ OLSUN CANIM,İNŞALLAH DAHA İYİSİNDİR.

akasyakokusu dedi ki...

canım merhaba azd aha iyice olmana sevindim..
bu güzel haberdi tabiki.
bende yarın diyarbakıra gidecem.sana yazdığımda gitmiştimya birgün önce.anlaşması bitmiş bizim jandarmayla.dün sevk çıkarttı eşim diyarbakıra gidecez.bakalım burdaki geçen sene belimden ve boynumdam emar isteyen drdu..biliyor yani beni.yenisi ne diyecek.sağ kolumu iki aydır aşağı yukarı kaldıramıyorum yorganı çeviremiyorum ellerim iyi ama sağ omuzdan tutmuyor:(( bakalım neyi çıkacak yarın ola akşamına hayrola..yazarım sana yine..aman dikkat edelim hepimiz..kadınların derdi bitmiyor erkeklerin başı ağrısa hele eşim kıyameti koparıyor:)))top oynasa tafrası bana oluyor:))) hepside aynımı acaba:))) neyse çok şikayet etmeyim öptüm seni sevgiler.

akdenizkizi.blogspot.com dedi ki...

bende ekmek makinesinde kek yapmıştım...enfes oluyor tavsiye ederim...sevgiler