28 Kasım 2008 Cuma

BİSKÜVİLİ PASTA




Dün akşam yemekten sonra kızım hemen odasına girdi. Bugün sınavı varmış. Oğlum ablasına rahat vermiyor. Kapıyı aç bende gircem, kalem ver, kağıt ver diye.Hem ağlıyor hem de ablasından bir şeyler istiyor. Ben de mutfağı toparlıyorum. Baktım olacak gibi değil. Oğluma hadi gel pasta yapalım dedim tamam dedi. Sandalyesini aldı geldi yanıma. Hem oğluma söyledim hem de ne yapacağımı düşünmeye başladım.Baktım çekmecede bisküviler var. Bisküvili pasta yapmaya karar verdik. Ben genelde hazır pudingten yapardım. Serde blogculuk var ya kendi yaptığım krema olacak ya. Başladım ondan şundan derken ortaya güzel bir krema çıktı.
Bu sayede oğlumda eğlenmiş oldu en azından ablasını rahatsız etmedi. Benimle pasta yapıyor arada bir de televizyon da bez bebeğe bakıyor. Çocukları oyalamak zor iş vesselam.

MALZEMELER
1KİLO SÜT
1 SU BARDAĞI ŞEKER
YARIM SU BARDAĞI UN
YARIM SU BARDAĞI NİŞASTA
1 PAKET VANİLYA
1 TATLI KAŞIĞI HİNDİSTAN CEVİZİ
1 TATLI KAŞIĞINDAN AZ TEREYAĞI

YAPILIŞI

Süt, un, nişasta ve şekeri tencerede karıştırıp tencereye ocağa koyuyoruz.Karıştırarak koyu muhallebi kıvamında oluncaya kadar pişiriyoruz. Pişen muhallebimizi ocaktan alıp içine hindistan cevizini, vanilyayı ve tereyağını ekleyip çırpıyoruz. Islattığımız borcama bisküvilerimizi diziyoruz.Üzerine muhallebi döküyoruz. Bisküvüler bitene kadar işleme devam ediyoruz. Biraz soğuduktan sonra buzdolabına kaldırıyoruz. Servis yaparken ben üzerine hindistan cevizi ve kakao serptim.


Tadı güzel olmuştu.Çocukların hadi yiyelim demelerinde tepsideki görüntüsünü çekmeyi unutmuşum.

6 yorum:

Yelda dedi ki...

of bayılırım
arkadaşım ellerine sağlık

ÇALIŞAN ANNE OLMAK dedi ki...

Ahhh ahhhh bende aynı dertten muzdaribim. Arada yaş farkı olunca böyle oluyor işte. Ecem bir yandan çıldırıyor Emre bir yandan. Allah hepimize kolaylıklar versin.

Melek* dedi ki...

ende çok sık yaparım ellerine sağlık

Tijen dedi ki...

Bazen bisküvili pasta krizim tutar, üstüste yaparım. Bu ara yok gerçi ama sende görünce eski bir dostu görmüşcesine sevindim.

müjde dedi ki...

Benim de çok sık zevkle yaptığım bir pasta.Yanında bir fincan kahve ile daha da güzelleşiyor.Ellerine sağlık canım.Senin de blogun hayırlı olsun.Sevgiler.
www.mujdenindenemeleri.blogspot.com

akasyakokusu dedi ki...

canım benim merhaba..pasta enfes görünüyor..bende çoook nadir hazır puding kullanırım.işte bu muhallebiye kakao ekledinmi aynısını bende yaparım.biri beyaz biride kakaolu olur.daha sağlıklı ev yapımı olduğu için.
hımm bu arada nettin dolma yedinmi annende:))