4 Nisan 2016 Pazartesi

SEBZELİ TAVUK



Herkese merhabalar efendim. Yeni bir hafta, yeni bir ay, yeni umutlar ve heyecanlar. Neşe, huzur ve sağlık ile geçirelim inşallah.
Tavuk yemekleri tüm bayanlar için en kurtarıcı yemeklerdir değil mi?. Hemen fırına tavuk kanat veya but at sen sofrayı kurana kadar yemek hazır.
Bugün sizlere lezzetli ve pratik bir tarifim var. Ben ön hazırlığını akşamdan yapıyorum, ertesi günü işten gelince fırına sürüyorum sofra hazırlanana kadar yemek pişiyor. 



MALZEMELER

YARIM KİLO TAVUK GÖĞÜS
4-5 ADET PATATES
1 ADET KÜÇÜK SOĞAN
1 KÜÇÜK ŞİŞE GARNİTÜR (BEN HAZIR OLANLARDAN KULLANDIM)
1 SU BARDAĞI DOMATES PÜRESİ (YAZIN YAPTIKLARIMDAN)
KIZARTMAK İÇİN SIVI YAĞ
SU, TUZ,

YAPILIŞI

Öncelikle patatesleri küp küp doğrayıp kızartalım ve tepsiye alalım. Tavukları kuş başı doğrayalım.
Tavaya alıp içerisine 1 çay bardağı kadar su koyup ocağa koyalım. Suyunu çekince içine 1 fincan sıvı yağ ekleyip kavuralım. kavrulurken incecik kıydığımız soğanı da ekleyip kavuralım. Kavrulan tavukları kızarmış patateslerin üzerine alalım.
Yıkayıp süzdüğümüz garnitürü de tavukların üzerine yayalım.
sos tenceresinde 1 kahve fincanı kadar yağ ile domates püresini kavurup içine 1 çay bardağı su ekleyip kaynatalım ve tavukların üzerine döküp 180*'lik fırında 20 dakika kadar pişirelim.
Yanında pilav, bir çorba, salata veya cacık ile size güzel bir menü oldu.
Deneyecek olanlara afiyetler olsun.


3 yorum:

Özay Tuğral dedi ki...

Ellerinize sağlık.Tavuk yemekleri her zaman kurtarıcı.

audrey dedi ki...

elinize sağlık..

Aslı'nın Dünyasıı dedi ki...

Elinize sağlık (: