21 Mart 2014 Cuma

YUMURTA KAPAMASI VE KAŞARLI PATATES



Herkese iyi akşamlar efendim. Geçmiş Cumalarınız mübarek olsun. Allah'ım ettiğimiz duaları, yaptığımız ibadetleri kabul olunan kullarından eylesin inşallah.
Malum yarın hafta sonu. Kahvaltı sofralarınız için oldukça pratik ve lezzetli iki tarif getirdim.En sevdiğim öğündür kahvaltı benim. Hele ki masa başında içilen çaylarının ve yapılan sohbetlerin tadına doyum olmaz.



Tarifimizin ilki yumurta kapaması. Tüm blogcu arkadaşlarım yaptı.Bu da benim yumurta kapamam.:))

MALZEMELER:

4 ADET YUMURTA
1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI
1 TATLI KAŞIĞI RENK BİBERİ
TUZ, SU

YAPILIŞI

Yumurta katı şekilde haşlanır. Dörde bölünerek servis tabağına alınır. Küçük bir sos tenceresinde tereyağı eritip içerisine toz kırmızı biber eklenip yağı yakmadan kavrulur. Kavrulan yağ yumurtaların üzerine gezdirilerek sıcak servis yapılır. 




KAŞARLI PATATES

MALZEMELER

4-5 ADET PATATES
2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
1 KASE RENDELENMİŞ KAŞAR PEYNİRİ
TUZ, SU

YAPILIŞI

Patatesler küp şeklinde doğranarak tuzlu suda haşlanır. Eğer içinde su varsa fazla suyu süzülür. Tavada sıvı yağ kızdırılır. Haşlanan patatesler eklenip ezmeden karıştırılarak kavrulur. Kavrulan patatesler servis tabağına alınır. Sıcak iken üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilir. Peynir patateslerin sıcaklığı ile eriyerek hoş bir görüntü oluşturuyor.

Deneyecek olanlara afiyetler olsun.

2 yorum:

Yelda dedi ki...

Ellerine sağlık

Unknown dedi ki...

Ebrummm ellerine sağlık ikisi de nefis görünüyor,öpüyorum....