8 Ocak 2014 Çarşamba

HAVUÇLU PİLAV


İyi akşamlar efendim. Tüm dost ve takipçilerime sevgiler.
Bugün sizlere lezzetli mi lezzetli havuçlu pilav getirdim.
Bizim evde hemen her akşam, pirinç pilavı, makarna veya bulgur pilavı mutlaka pişer.
Sağlık açıcından genel de bulgur pilavını tercih etsem de pirinç pilavının yeri ayrıdır.
Bir kuru fasulye ya da bir nohut yemeği pilavsız olur mu? Olmazz

MALZEMELER

2 SU BARDAĞI BALDO PİRİNÇ
2 ADET HAVUÇ (RENDELENMİŞ)
1 YEMEK KAŞIĞI TERE YAĞI
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
2 DİLİM LİMON (PİRİNCİ ISLATMAK İÇİN)
2 ADET BULYON
4 SU BARDAĞI SU (BEN 1'E 2 ÖLÇÜ SU KULLANIYORUM)

YAPILIŞI

Öncelikle pirinci ıslatmak için üstüne geçecek kadar sıcak su, 1 yemek kaşığı tuz ve 2 dilim limonu koyup yarım saat kadar ıslatalım. Suyun altında nişastası gidene kadar yıkayıp süzelim.
Pilav tenceresine yağları alıp eritelim ve rendelemiş olduğumuz havuçları içine atıp 10 dakika kavuralım.Yıkamış olduğumuz pirinçleri ekleyip şeffaflaşana kadar kavuralım. 4 bardak kaynamış suyun içine bulyonları atıp eritelim ve bu suyu pirinçlerin üzerine dökerek 1-2 karıştırıp kapağını kapatalım. Su kaynayana kadar yüksek daha sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim. Suyunu çeken pilavımızın üzerine kağıt havlu örterek yarım saat dinlendirelim. Servis zamanı pirinçleri ezmeden karıştırarak havalandıralım ve servis yapalım.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyetler olsun

2 yorum:

BAL TATLISI dedi ki...

MERHABA
havuçlu pilavı çok severim hatta bulgurda.
ellerinize sağlık

Derya Sezgin dedi ki...

Ebrummm ellerine sağlık çok severim öpüyorum kocaman....