İyi akşamlar efendim. Tüm dost ve takipçilerime sıcacık sevgilerimi gönderiyorum. Bu aralar hava öyle değişken ki, sabahtan ceketsiz dışarı çıkılmıyor. Öğlen sıcak ya da parçalı bulutlu.Akşamları ise genelde yağmur
.Bugün sizlere bizim ailecek çok sevdiğimiz şam tatlısını getirdim. Ev halkından kaçırabildiğim 2 dilim ile ancak fotoğraf çekebildim. Çocuklar daha tatlı şerbetini tam çekmeden yemeğe başladılar. Uzun süredir de şerbetli tatlı yapmamıştım.
MALZEMELER
YARIM KİLO İRMİK
1 SU BARDAĞI SÜT
1 SU BARDAĞI ŞEKER
1 PAKET KABARTMA TOZU
ÜZERİ İÇİN
FISTIK
ŞERBETİ İÇİN
3 SU BARDAĞI ŞEKER
4 SU BARDAĞI SU
2-3 DAMLA LİMON SUYU
YAPILIŞI
Öncelikle şerbetimizi hazırlıyoruz. Su ve şekeri ocağa koyup kaynayıncaya kadar ara ara karıştıralım. Kaynayınca içine 2-3 damla limon suyu katıp 10 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım. Kekimiz için
irmik, süt, şeker ve kabartma tozunu katıp karıştıralım. Bildiğimiz kek hamuru gibi akışkan olmuyor.. Hafif yağladığımız borcama döküp kaşığın tersi ile tepsiye yayalım.Üzerine aralıklı olarak fıstıkları dizelim. Önceden ısıtılmış 180*'lik fırında üzeri pembeleşene kadar pişirelim. Fırından çıkarıp dilimleyerek tekrar fırına verip altı ve üstü kızarana kadar pişirelim. Pişen kekimizi fırından çıkarıp ilk sıcaklığı çıkınca soğumuş olan şerbetimizi üzerine döküp biraz dışarıda bekletip daha sonra dolaba kaldırarak 3-4 saat dinlendirip servis yapalım.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyetler olsun.
6 yorum:
Ebrum çok severim bak canım istedi benim içinde ye olurmu:)))Ellerine sağlık öptüm...
çok severim canım.ellerine sağlık.sevgiler.
Ellerine emeklerine sağlık canım. Ramazanda çok arıycaz böyle tarifler:)
ellerinize sağlık.leziz görülüyor.sevgiler
hiç yapmadım bu tatlıyı denemek lazım
En sevdiğim tatlılardan. Kaymak eşliğinden servis yapılınca çok daha güzel oluyor.
Yorum Gönder