2 Ekim 2012 Salı

ZEYTİNYAĞLI BAMYA





Herkese iyi akşamlar efendim. İyi ve sağlıklı bir hafta diliyorum. Artık hava serinlemeye başladı. Dün hava çok kapalıydı. Akşam üzeri bir rüzgar arkasından şakır şakır yağmur. Tam çıkış saatine denk geldi. Biraz bekledim diner diye yok.Ben de yola çıktım, eve gidene kadar sudan .çıkmış balık derler ya aynen öyle olmuştum. Yağmur yaklaşık 1-1,5 saat kadar sürdü. Yağmurdan sonra hava daha da sıkkınlaştı.
Size yaz kış bıkmadan yiyebileceğim zeytinyağlı bamya ile geldim. Gerçekten yazın tazesi, kışın kurusu. Her halini seviyorum. Etlisi de nefis olur.

MALZEMELER.

YARIM KİLO BAMYA
1 ADET SOĞAN
2-3 ADET DOMATES
1-2 PARÇA LİMON TUZU
1 TATLI KAŞIĞI RENK BİBERİ.
KAYMAMIŞ SU
1 ÇAY BARDAĞI ZEYTİN YAĞI
TUZ

YAPILIŞI

Öncelikle soğanı yemeklik doğrayıp, domatesleri de rendeleyelim. Bamyaları temizleyip yıkayarak sularının süzülmesi için süzgüde bekletelim. Tencereye soğanı alıp kavuralım.İçine rendelenmiş domates ekleyip pişirelim. Pişen domatesin içine renk biber ve limon tuzunu da ekleyip biraz daha kavurduktan sonra suyunu katarak bir taşım kaynattıktan sonra bamyaları içine katıp ocağın altını kısarak yavaş yavaş 
pişirelim. Piştikten sonra tuzunu ekleyip, yemeğimizi ocaktan alalım. Dinlendirdikten sonra servis yapalım.
Ben yanına közlenmiş biberden turşu yaptım.
Bol ekşili nefis olur.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyetler olsun.

2 yorum:

ebruliyemektarifleri dedi ki...

abla merhaba uzun zamandır görüşemiyoruz..

bamyayı ben de çok seviyorum. hele de kuru bamyayı.
zeytinyağlısı da çok güzel olur. ellerine sağlık..

Derya Sezgin dedi ki...

Canım benim bamyan nefis görünüyor ellerine sağlık.Sabah ve akşam buradada yağmur vardı öpüyorum...