4 Ekim 2012 Perşembe

KÖZLENMİŞ BİBER TURŞUSU





Merhabalar. Sizlere  bamya ile yemek için yaptığım közlenmiş biber turşusunun tarifi getirdim. Yanında hiç bir şeysiz tazecik bir dilim ekmekle bile yiyebilirim.

MALZEMELER

10 ADET KIRMIZI VE YEŞİL ETLİ BİBER
1 KAHVE FİNCANI SİRKE
1 ADET LİMON SUYU
1 KAHVE FİNCANI ZEYTİN YAĞI
TUZ
1-2 DİŞ SARIMSAK

YAPILIŞI

Öncelikle biberler közlenip kabukları soyularak doğranıp kaba alınır. Sosu için sarımsak tuz ile dövülür, içine sıvı yağ, sirke ve limon suyu eklenip çırpılır. Bu sosu biberlerin üzerine dökülüp karıştırılarak dinlenmesi için dolaba kaldırılır.  2-3 saat dinlendiği zaman sosu içine daha iyi çekiyor.
Ben sabahtan yaptım, akşam yemeğinde yedik.
Bulgur pilavı ile de nefis oluyor. Denenmiştir.:))
Deneyecek olanlara şimdiden afiyetler olsun.

5 yorum:

Derya Sezgin dedi ki...

Mmmmmmmmm nefis ellerine sağlık canım bayılırım öpüyorum.

lezzetiharikalarmutfagi dedi ki...

Bu tarifi bende yaparım çok güzel olur, ellerinize sağlık.

Elif dedi ki...

Cok leziz gorunuyor.ellerine saglik

sarımutfak-hande dedi ki...

nefis olmuş belli ellerinize sağlık bizde de sevilir özellikle kırmızıbiber:))

Ashley ★ dedi ki...

çok severim ! offf ege'de çok sık yapılır.