10 Ekim 2012 Çarşamba

MEKSİKA FASULYESİ




İyi akşamlar efendim. Bugün Denizli'de kapalı ve serin bir hava var. İş yerinde hırkamı dahi çıkarmadım. Ama normal artık bu havalar.. Malum sonbahar.
Bugün sizlere pazar günü çayın yanına yapmış olduğum salatamı getirdim.
Kırmızı kırmızı ben çok seviyorum bu lezzeti:))
Davet masalarında rengarenk çok hoş duruyor.

MALZEMELER

2 SU BARDAĞI MEKSİKA FASULYESİ
2 ADET KÖZLENMİŞ KIRMIZI BİBER
1 SU BARDAĞI MISIR
YARIM DEMET MAYDANOZ
YARIM DEMET DEREOTU
1 ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
1 ADET LİMON
1 TATLI KAŞIĞI NAR EKŞİSİ
TUZ

YAPILIŞI

Öncelikle maydanoz ve dereotu yıkanıp incecik doğranır. Kırmızı biberler közlenip doğranır. Fasulyeler salata kasesine alınıp içine yeşillikler, kırmızı biber ve mısır eklenir. Sosu için zeytinyağı, limon, tuz ve nar ekşisi iyice çırpılarak salataya dökülür. Salatamız güzelce karıştırılarak 1-2 saat dinlendirildikten sonra servise hazırdır.
Herkese afiyetler olsun.

6 yorum:

Derya Sezgin dedi ki...

Canım bayılırım ellerine sağlık öpüyorum...

mutfagabuyrun dedi ki...

çok severek yediğim bir salata canım.ellerine sağlık.sevgiler.

LEYLAnın KAHVE DÜKKANI dedi ki...

Şu meretin tadına bakamadım hiç :) Ellerine sağlık.

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

evet İstanbulda kapalı ,
bende !

çayımın yanına ne güzel yetiştin böyle :)

PAPATYA PRENSES dedi ki...

bu fasulyenin salatalara kattığı rengi seviyorum:)

ellerine sağlık canım..

akasyakokusu dedi ki...

Çok severim meksika fasulyesini..Biri bitmeden biriini alırım...Ebru'cuğum ellerine sağlık sevgilerimle.