Herkese iyi akşamlar ve iyi haftalar efendim. Bugün Denizli'de hava çok güzeldi. Aşırı bir sıcak yoktu. Oruç tuttuğumu hiç anlamadım.
Bugün sizlere pazar akşamı çayın yanına yaptığım tuzlu kekimle geldim.
Lezzetli ve yumuşacık bir kek oldu. Bir tepsi bitti.:)) bizim evde
MALZEMELER
2 ADET YUMURTA
3 ADET KABAK(RENDELENMİŞ VE SUYU SIKILMIŞ)
1 KASE PEYNİR
YARIM DEMET DEREOTU
1 YEMEK KAŞIĞI NANE
1 PAKET KABARTMA TOZU
1/2 SU BARDAĞI SIVI YAĞ
1 SU BARDAĞI YOĞURT
PEYNİRİN TUZUNA GÖRE TUZ
2,5-3 SU BARDAĞI UN
ÜZERİ İÇİN
HAŞHAŞ VE SUSAM
YAPILIŞI
Öncelikle yumurtayı çırpıyoruz. İçine yoğurt, peynir, sıvı yağ, rendelenmiş ve suyu sıkılmış kabakları, tuzu, incecik kıyılmış dereotu ve naneyi ekleyip karıştırıyoruz. En son olarak un ve kabartma tozunu beraber eleyerek karıştırıp yağlanmış tepsiye harcımızı döküyoruz. Üzerine bolca susam ve haşhaş ekerek önceden ısıtılmış 180*'lik fırından pişiriyoruz.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyetler olsun.
3 yorum:
Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor, daha önce patateslisini ve pırasalısını denemiştim, kabaklısıda güzel oluyordur.
ellerine sağlık canım..sevgiler
Kabaklı peynirli böreğe bayılan biri olarak bunu da deneyeceğim.. Tarif için tşkler..
Yorum Gönder