2 Ağustos 2012 Perşembe

PATLICAN KÖZLEMESİ




Herkese iyi akşamlar efendim. Bugün Denizli'de serin ve esintili bir hava var. Yağmur ha yağdı ha yağacak.
Hayırlısı artık.  Ramazanı Şerifin 14.gününe geldik. Bu sene nasıl olacak hava çok sıcak derken 14 gün geçti. Sayılı gün çabuk gelip geçiyor.
Size yoğurtlu patlıcan közlemesi getirdim. İftar menüleri için hem hafif hem de çok lezzetli.

MALZEMELER

1 KİLO TOP PATLICAN
2-3 ADET DOMATES
1 ADET SOĞAN
SIVI YAĞ
TUZ
ÜZERİ İÇİN
YOĞURT

YAPILIŞI

Patlıcanlar közlenip kabukları soyularak incecik kıyılır Yemeklik doğanmış soğan sıvı yağ ile kavrulur. Kavrulan soğanın içine doğramış domates eklenerek pişirilir. En son kıyılan patlıcanı ve tuzu ekleyerek, ara sıra karıştırarak 10-15 dakika kavrulur.
Servis tabaklarına alınarak üzerine yoğurt ekilerek afiyetle yenir. Yanında acı biber çok yakışıyor.


3 yorum:

PAPATYA PRENSES dedi ki...

çok severim köz patlıcanı.ellerine sağlık canım.

Derya Sezgin dedi ki...

Canım Bursa yanıyor patlıcanın her ha
line aşığım ellerine sağlık öpüyorum.

Moda Sare dedi ki...

ellerine sağlık canım :) bayılırım patlıcana enfes görünüyor :)