Herkese güzel, neşeli, mutlu, sağlıklı ve bol güneşli bir hafta diliyorum. Bugün Denizli'de hava çok güzeldi. Güneş pırıl pırıl parlıyor. Böyle havalar da benim canım hiç çalışmak istemiyor ama yapacak bir şeyim yok.
Size kışın devamlı yaptığım salatamla geldim bugün.
Karnabahar salatası. Ailecek severek yiyoruz. Hatta yanında başka bir şey bile olmasa tek başına bir öğün.
MALZEMELER
1 KÜÇÜK BOY KARNABAHAR
3 ADET HAVUÇ
HAŞLAMAK İÇİN SU
1 KASE YOĞURT
2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ.
YAPILIŞI
Karnabaharı yıkayıp çiçeklerine ayırarak havuçla birlikte sirkeli suda 10 dakika haşlayalım. Haşlanan sebzelerimizi süzüp soğuk suya tutarak suyunu süzdürelim ve doğrayalım.
2 yemek kaşığı yağ eklenmiş olan tavamızda kavuralım. Kavrulan karnabahar ve havucu servis tabağına alıp soğuyunca üzerine çırpılmış yoğurt ve kırmızı toz biber ekerek servis yapalım.
Genelde haşlayıp ya yoğurtlu salatasını ya da limonlu salatasını yapıyorum. Halam bu şekilde yaptığını ve daha lezzetli olduğunu söyleyince ben de denedim. Gerçekten tadı hoş.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyetler olsun.
5 yorum:
Kardeşim sana kurabiye feda olsun:)
Salatanın her halini çok severim el
lerine sağlık öpüyorum.
MRB
daha önce tanışmış olsaydık kesin görüşürdüm inşallah bir daha gelirsem görüşelim
salata güzel görünüyor ellerine sağlık canım
sevgiler
kış sebzeleri yakında veda edecekler bize salatası nefis ben de kızartmasını yaptım:)) şifa olsun
karnabaharın her halini severim salatasıda bunlardan biri ellerine sağlık..
basleyici ve lezzetli
ellerine sağlık canım
mutlu haftasonları,sevgiler...
Yorum Gönder