Herkese iyi akşamlar diliyorum. Bugün Muhteşem Süleyman günü:)) İlk başladığı zamanlar izlememiştim. Son bir aydır izlemeye başladım ve müptelası oldum diyebilirim. İşlerimi diziye göre ayarlıyorum.
Bu aralar buğdaya taktım kafayı. Yarım kilo buğday alıp haşladım ve dondurucuya kaldırdım. Sık sık çorbasını yapıyorum. Hatta eşim ve annem biraz daha koyu olsa neredeyse keşkek gibi olacak diyorlar. Bir gün de onu denemeli.
Hiç buğday çorbası yememiştim. Tamamen kendi ağız tadıma göre ayarladım ve sık sık yaptığım bir çorba haline geldi.
MALZEMELER
2 SU BARDAĞI HAŞLANMIŞ BUĞDAY
1 SU BARDAĞI HAŞLANMIŞ NOHUT
1 KASE HAŞLANMIŞ VE DİDİKLENMİŞ TAVUK ETİ
1 YEMEK KAŞIĞI UN
4-5 BARDAK SICAK SU
1 BARDAK TAVUK SUYU
1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI
1 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
YAPILIŞI
Yağlarımızı tencereye alıp kızdırıp içine unu katarak, un kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Kavrulan unun içine sıcak suyu ve tavuk suyunu ekleyip bir taşım kaynatıp, buğday, nohut ve tavuk etine de ekleyerek özleşene kadar kaynatıyoruz.. Çorbanız koyu ise biraz daha sıcak su ilave edebilirsiniz. İyice özleşen çorbamızı, en son tuzu ekleyip servis yapabiliriz.
Ben nohut ve buğdayı önceden haşlayıp dondurucuya koyuyorum. Tavuğu da bütün olarak alıp haşlıyorum. Tüm etini ayıklıyorum. Suyunu da kavanoza katıyorum. Elimin altında devamlı tavuk etim ve tavuk suyum hazır oluyor. Eve gidince diğer yemekler ısınana kadar çorbam da pişmiş oluyor.
Tam biz çalışan bayanlara göre çok pratik ve lezzetli.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyetler olsun efendim.
4 yorum:
Dün diyetisyen Selahattin bey tv de buğdayın faydalarını o kadar çok anlattı ki, bu tarif cuk oturdu, hemen deneyeceüim.Elinize sağlık
Tam bu havalara gör sıcacık ve çok besleyici.. mımm.. Ellerine sağlık...
Canım benim çok severek yaptığım çorbamın bir benzeri ellerine sağlık şifa olsun öptüm.
ablacım ellerine sağlık..
afiyet şifa olsun bu soğuklarda:)
sevgiler..
Yorum Gönder