2 Şubat 2012 Perşembe

ELMALI KEK


Herkese soğuk ve yağışlı bir Denizli akşamından iyi akşamlar diliyorum. Gerçekten dışarı da keskin bir soğuk var. Denizli'nin soğuk havası meşhurdur zaten. Soğuk insanın yüzüne çarpar. Neyse ki akşam oldu birazdan sıcacık evime gideceğim:))
Sırada arkadaş soframın ikinci tarifi olan elmalı kekim var. Ben elma, tarçın ikilisinin yaydığı kokuya bayılıyorum.

MALZEMELER

2 ADET YUMURTA
1,5 SU BARDAĞI ŞEKER
1 SU BARDAĞI SÜT
1/2 SU BARDAĞI SIVI YAĞ
1 PAKET KABARTMA TOZU
2,5 SU BARDAĞI UN

İÇİ İÇİN

3 ADET ELMA
1 ÇAY BARDAĞI CEVİZ İÇİ
1 ÇAY KAŞIĞI TARÇIN
2 TATLI KAŞIĞI PUDRA ŞEKERİ
ÇAY KAŞIĞININ UCU İLE KARANFİL TOZU
1 ÇAY KAŞIĞI ZENCEFİL

YAPILIŞI

Öncelikle işe içini hazırlamakla başlıyoruz. Elmaları rendeleyip, içine zencefil, karanfil tozu, pudra şekeri, tarçın ve dövülmüş cevizi katarak karıştırıyoruz.
Kekimiz için; yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpıyoruz. Süt ve sıvı yağı ekleyip biraz daha çırpıyoruz. En son elenmiş un ve kabartma tozunu da ekleyerek son kez karıştırıyoruz. Harcımızın yarısını yağlanmış ve unlanmış kalıba döküyoruz. Üzerine hazırlamış olduğumuz elmalı harcı yayıyoruz. En üstüne de kalan kek harcını döküp, önceden ısıtılmış 180* fırında kürdan testi temiz çıkana kadar pişiriyoruz.
Kekimizi biraz bekletip kalıptan çıkararak servis yapıyoruz.
İçindeki elmadan dolayı nemli bir kek oluyor. Lezzeti harika.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

4 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

yeterki elmalı olsun canım.çok severim.ellerine sağlık.sevgiler.

kalpkurabiye dedi ki...

ellerine sağlık ablacım:)
nefis görünüyo kekinn:))

anne eli gibi dedi ki...

elmayla tarçının yaydığı o güzel kokuyu kim sevmez ki?
ellerine sağlık,iyi haftalar..

aslı dedi ki...

En sevdiğim kektir. Çok lezzetli görünüyor, ellerinize sağlık:)