19 Ocak 2012 Perşembe

ARPA ŞEHRİYELİ BULGUR PİLAVI





Soğuk bir Denizli akşamından herkese iyi akşamlar. Dışarıda keskin bir soğuk bir var. Soğuk insanın yüzünü kesiyor. Allah'ın bu havada dışarıda olanlara kolaylıklar versin. Başımız sokacak bir evimiz ve ısınacak bir sobamız var. Binlerce şükürler olsun.
Daha önce de söylemiştim. Bizim evde hemen hemen her akşam, pilav veya makarna olur. Çünkü oğlum her yemeği yemez. Devamlı pilav ve makarna yapmama rağmen hiç pilav tarifi yok blogum da. Bundan sonra değişik pilav tarifleri de olacak.
Bugünkü tarifim bulgur pilavı. Domatesli, sade veya tavuklu her halini çok seviyorum.

MALZEMELER

2 SU BARDAĞI BULGUR
1 ÇAY BARDAĞI ARPA ŞEHRİYE
1 ADET ET BULYON (biraz sıcak su da eritilmiş)
SU

YAPILIŞI
Öncelikle yağımızı tencereye alıp içine arpa şehriyeyi ekleyerek kavuruyoruz. Kavrulan şehriyenin içine 3 bardak sıcak su ekleyip bir taşım kaynatıp bulguru ve erittiğimiz bulyonu da  ekleyerek  pilavımız suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Pişen pilavın üzerine kağıt bir havlu örterek yarım saat kadar demlendirip karıştırarak servis yapıyoruz. Ben salata veye turşu ile yemeği severim.
Deneyecek olanlara afiyetler olsun.

8 yorum:

fatosun mutfagından... dedi ki...

:)) bu akşam bizim soframızda da vardı..elleirne sağlık canım..sevgiler

ihlamurcum dedi ki...

Bizim pazarda hazır şehriyeli bulgur satılıyor, ben yeni keşfettim.Sizinde ellerinize sağlık

kalpkurabiye dedi ki...

ellerine sağlık ablacım:)
vazgeçilmezlerimizden:)
hayırlı cumalar:)

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

bayılmamak mümkünmü ?
en sevdiceğimden hemde.

Unknown dedi ki...

Haklısın canım sıcacık evimizdeyiz çok şükür.
Allah dışarda çalışmak orunda olanların yardımcısı olsun..
Ellerine sağlık cnaım..
Bulguru her haliyle çok seviyorum.

müjde dedi ki...

Ellerine sağlık canımcım.Nefis olmuştur eminim.Sevgiler...

umutluhayat dedi ki...

ellerinize sağlık sevdiğim bir lezzettir.

Kübra dedi ki...

Ebrucum ellerine sağlık bulgur pilavına bayılırım,, sevgiler...