22 Ağustos 2010 Pazar

ZEYTİNYAĞLI PATLICAN


Şu an işlerimi bitirip ancak pc başına oturabildim. İşten geldim hemen sofrayı hazırlayıp iftarı yaptık, Masayı ve bulaşıkları topladıktan sonra ev işine giriştim ve işim daha yeni bitti. Ev halkı uykuya daldı. Ben de sabahleyin çocuklardan bana pc düşmez düşüncesi ile yemeğimi yayınlayıp yatmaya gideceğim.İnanın o kadar yorulmuşum ki. İşten geldiğimden beri hiç oturmadım dersem yalan olmaz. :)) Neyseki yarın pazar pardon artıkl bugün pazar :)) Dinlenirim.

Size geçen akşam yapmış olduğum patlıcan yemeğinin tarifini vermek istiyorum. Patlıcanı sevmeyen yoktur herhade. Ben de tam bir patlıcan sevdalısıyım. Bu tarif biraz doğaçlama biraz da sevgili Hünerli Bayanından esinlenme. Biz sevdik. Yanında makarna ve yoğurt ile beraber çok güzel bir iftar menüsü oldu.

MALZEMELER
5 ADET KEMER PATLICAN
6-7 ADET DOMATES
3 ADET SOĞAN
1 ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
4-5 DİŞ SARIMSAK
TUZ
1 TATLI KAŞIĞI ŞEKER

YAPILIŞI
Patlıcanları alacağı soyup halka halka dilimleyerek bol tuzlu suda acılığı gitmesi için bekletiyoruz.
Domatesleri rendeliyoruz. Soğanları yarım ay şeklinde doğrayıp tuz ile ovarak biraz bekletip yıkıyoruz..Patlıcanları yıkayıp sularını sıkarak tencerenini dibine bir sıra patlıcan üzerine soğan ve rendelemiş domates şeklinde elimizdeki malzeme bitene kadar tekrarlıyoruz .En üstte domates rendesi olacak. Aralarına sarımsakları koyuyoruz. Üzerine zeytinyağını ve 1 çay bardağı sıcak suyunu, şekeri ve tuzunu katıp kaynayana kadar harlı kaynadıktan sonra kısık ateşte patlıcanlar yumuşayana kadar pişiriyoruz. Kendi tenceresinde soğutup dolaba kaldırıyoruz. Dolapta en az 3-4 saat dinlenmeli. Ben bir gün öncesinden pişirdiğim için lezzeti çok güzeldi.

Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

6 yorum:

Narince dedi ki...

Patlıcanı sevmeyen de var: ne ayıp ne ayıp!

Unknown dedi ki...

Ben tam bir patlıcan aşığıyım canım ellerine sağlık mutlu pazarlar öpüyorum.

Magia da Inês dedi ki...

♥♥ Olá, amiga!
Passei para uma visitinha...
Seu cantinho está lindo, criativo, delicioso e nutritivo!!! ♥♥
Boa semana!...
♥ ...com tudo de bom!
Beijinhos.
♥ Itabira
Brasil ♥♥

hdidem95 dedi ki...

canım ya bennde ev işlerini iftardan sonra yapabiliyorum ancak:)) gündüz parmak bile oynatamıyorum inan:)) ellerine sağlık bu tabağı ben alıyorum öptüm kocaman sevgiler

sarımutfak-hande dedi ki...

çok severim çok ailecek bayılırız ellerine sağlık mutlu haftalar canım

Sevil Şahin dedi ki...

ah ebrum ah evet bu işe gitme olayı beni mahvediyor artık istemiyorum bıktım valla bırakıcam az kaldı in.
canım benim yemeğinde süper olmuş afiyet bal olsun
sevgiler