23 Haziran 2010 Çarşamba

KABAK ÇEKMESİ



Canlarım herkese merhaba. Denizli de sıcak kendini iyice belli etmeye başladı derken hava birden değişti. Şu an hava kapalı ve akşam üzeri yağmur yağacak gibi. Geçen hafta öyle oldu. Gündüzleri güneşli tam akşam üzeri şakır şakır yağmur. Cumartesi günü saat 16,00'dan sora dolu yağdı. Yaklaşık 2 saat kadar sürdü ama ortalığı sel bastı. Alt geçiti su bastı. Yollar kapandı. Tam bir afatttı.
Sizlere tam bir yaz yemeği olan kapak çekmesi tarifi ile geldim. Kimileri buna kabak kavurması da diyor. Biz kapak çekmesi deriz. Bizim evde sevilerek yenir. Küçükken oğlumu patates diye kandırarak yedirirdim.:))
Resim çok hoş değil ama lezzeti süper. Sakın ha resime aldanmayın canlarım.


MALZEMELER
1 KİLO KABAK
3 ADET DOMATES
1 ADET SOĞAN
1 YEMEK KAŞIĞI RENK BİBERİ
TUZ
YARIM ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI

ÜZERİNE
2-3 ADET YUMURTA

YAPILIŞI
Kabakların kabuklarını soyup yıkadıktan sonra küçük küpler halinde doğruyoruz. Soğanı yemeklik, domatesleri de doğrayıp; tencereye önce kabakları, soğanları ve en üste domatesler gelecek şekilde diziyoruz. Üzerine renk biberimizi ve yağımızı döküp ocağın üstün koyuyoruz.
Hiç su eklemeden kabağın kendi suyu ile pişiyor. Tam ocaktan indireceğimiz zaman yumurtaları çırpıp üzerine döküyoruz ve bereber biraz daha pişirip ocağı kapatıyoruz.
Yanında buz gibi bir cacıkla harika oluyor

Ben genelde kabağı br gün önceden pişiririm. Yumurtalarını ertesi günü ısıtırken kırarım.

İsterseniz yumurtaları çırpmadan yemeğin üzerine bütün kırıp herkese bir yumurta denk gelecek şekilde de servis yapabilirsiniz.
HERKESE AFİYET OLSUN.

4 yorum:

ebru dedi ki...

abla ellerine sağlık ben de yaparımbunu ama ben yoğurt koyarımüzerine bulgurla yaparım bir de yumurtalı da ilginç...

Unknown dedi ki...

Canım kardeşim ilk defa duydum bu güzel yemeği ellerine sağlık.Burada
yağmurlu sel götürdü öpüyorum koca
man...

meleginmarifetleri dedi ki...

Ebrucum ellerine sağlık biz buna kabak çentmesi deriz:) bende çok severim.
Sorma yağmuru hiç dinmeyecek sanmışım:(
Sevgiler..

umberto dedi ki...

Çocukluğumun hafif yemeklerinden olan Çekme Aşı'nı; Google'da arttığında, çıkacağını hiç ihtimal verememiştim. Sayenizde bir Denizli'li olarak, Ankara'da bu yemeği yapabileceğim... Emeğinize sağlık, çok teşekkürler