17 Temmuz 2009 Cuma

TUZLU KEK


İyi geceler mi desem yoksa iyi sabahlar mı? :)) saat olmuş 24,00 Ama benim ancak vaktim oldum.Bakın ne kadar düşünceliyim. Şu an gidip güzel güzel uyumak varken ben pc'nin başında blog aleminde geziyorum. Ne yapayım ama.Neredeyse 10 gün olacak blog güncellenmeyeli. Ama bu arada da boş durmadım. İzmir'den eltim geldi. Onlarla beraber hoşça vakit geçirdik. Güzel pazar sofraları hazırladık. (çünkü ben sadece pazar günleri evde olabiliyorum.) Aslında şu an o sofralardan birini yayınlayacaktım ama çok kötü fena bir şekilde uykum geldi ve temizlik yaptığım için de (çocuklarımın yokluğunu fırsat bilip temizlik yaptım. Babaannemiz İzmir'e gittiği için çocuklarda anneme gittiler.Evde onlara bakacak kimse yok.) yoruldum. Hemen en kısa yoldan akşam çayının yanına yaptığım tuzlu keki yayınlayıp yatmaya gidiyorum. Bu kek hem çok pratik hem de çok lezzetli oluyor. Evde hangi malzeme varsa ve içine ne koyarsan yakışiyor.

MALZEMELER
2 ADET YUMURTA
1 SU BARDAĞINDAN BİRAZ AZ SIVIYAĞ
1 SU BARDAĞI YOĞURT
250 GRAM LOR PEYNİR
YARIM DEMET MAYDANOZ
YARIM DEMET DEREOTU
BİRAZ TUZ (PEYNİRİNİZE GÖRE)
1 PAKET KABARTMA TOZU
ALABİLDİĞİ KADAR UN (YAKLAŞIK 2,5-3 SU BARDAĞI)
ÜZERİNE
BOLCA ÇÖREK OTU VE SUSAM

YAPILIŞI:
Öncelikle yumurtaları çırptım.İçine yoğurdu ve yağı ekleyip biraz daha çırptım. İnce ince doğradığım maydanoz, dereotu ve peyniri ekledim. En sonda un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırıp yağlanmış bocama döktüm. Üzerine de bolca çörek otu ve susam ekip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirdim. Ilıyınca da dilimleyip afiyetle yedik.
Ani misafirler için pratik bir kek oluyor.
Eh artık bana müsade ben yatmaya gidiyorum.

5 yorum:

Yelda dedi ki...

Arkadaşım çocuklar anneannedeyken dinlen biraz diycem ama sen yine kaldırmışın evi
Kek harika görünüyor
Ellerine sağlık
Sevgiler

ebru dedi ki...

Teşekkür ederim canım.Çocuklar yokken daharahat iş temizlik yapılıyor.Tüm çabam hafta sonu onlarla daha fazla vakit geçirebilmek.

hdidem95 dedi ki...

canım çalışan annelerin çilesi iyi bilirim ama hazır onlar yokken dinlenmeye çalış kekinde çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık sevgiler

ebru dedi ki...

Teşekkür ederim canım.Bazen benimde aklımdan geçiyor boşver işler outr dinlen diye ama evde ufak bir dağınılık oldu mu rahatsız oluyorum.

hdidem95 dedi ki...

♥ Bakiler sevgiler adına nice dilekler vardır. Ölümü bile ayırır saymayan gönüller vardır. Mesafeler araya set çekmişse ne çıkar, dualarda birleşen gönüller vardır. Hayırlı kandiller..