6 Temmuz 2009 Pazartesi

HAŞHAŞLI KEK

HAŞHAŞLI KEKİMİZ
CAN YOLDAŞIM YELDA'DAN GELEN DOĞUM GÜNÜ HEDİYELERİM

  • Herkese iyi akşamlar. Evdeki pc nihayet servisten geldi. Pc'nin serviste olduğu süre içinde ara sıra da olsa işyerindeki bilgisayardan güncellemeye çalıştım.Ama evdeki gibi rahat olmuyor. Pc evdeyken kıymetini bilmiyorduk. Gidince anladık. :) Aslında her şey öyle değilmi. Bir çok şeyin kıymetini onu kaybedince anlıyoruz. Bu geçen zaman içinde neler yaptım. Öncelikle doğum günümü kutladım. Doğum günümü kutlayan tüm arkadaşlarıma bir kez daha teşekkür ederim. Çok sevdiğim, can yoldaşım, arkadaşım, dostum, kardeşim gibi gördüğüm arkadaşımdan Yelda'dan (kendisinin çok hoş bir hobi blogu var) doğum günü hediyelerim geldi. O kadar mutlu oldum ki. Mutluluğumu anlatacak kelime bulamıyorum. Canım kuzenim Yeşim de benim için bir doğum günü pastası yapmış. Pastası çok hafif ve lezzetli olmuştu.
    Sıra geldi tarife.

MALZEMELER
3 VEYA 4 ADET YUMURTA

1 SU BARDAĞI ŞEKER

1 SU BARDAĞI İRMİK

1 SU BARDAĞI HAŞHAŞ

1 ÇAY BARDAĞI YAĞ

1 SU BARDAĞI UN

ŞERBETİ

1 SU BARDAĞI SU

1 SU BARDAĞI ŞEKER

1-2 DAMLA LİMON

ÜZERİNE

1 PAKETKREM ŞANTİ

1 SU BARDAĞI SÜT

YAPILIŞI:

Keki pişirmeden önce şerbetimizi hazırlıyoruz. 1 su bardağı şeker ile 1 su bardağı suyu kaynatıyoruz. Kaynamaya başlayınca içine 1-2 damla limon sıkıp 5 dakida daha kaynatıp ocağı kapatıp soğumaya bırakıyoruz.Şerbetimiz soğurken; yumurta ile şekeri beyazlaşana kadar çırpıyoruz. İçine yağını ekliyoruz. Diğer kuru malzemeleri birlikte karıştırıp sıvı malzemeye ekleyerek yağlanmış borcama döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kürdan testi temiz çıkına kadar pişiriyoruz. Pişen kekimizi fırında çıkarıp soğumuş olan şerbetimizi kekimizin her yerine eşit bir şekilde döküp kekin şerbeti çekmesini bekliyoruz. Burada kek sıcak şerbet soğuk olacak.Kekimize şerbetini döktükten sonra 1 bardak süt ile 1 paket krem şantiyi hazırlıyoruz. Kekin üzerine sürüyoruz.

Bizim evde severek yenilen bir tatlı, pasta. Hem şerbetli tatlı hemde krem şantili pasta gibi. Hafif bir pasta oluyor.

Herkese afiyet olsun. Bir gün önceden yapıldığı zaman tadı daha da lezzetli oluyor.Çocuların acelesinden dilimlenmş halini bile çekmeyi unutmuşuz.

4 yorum:

Yelda dedi ki...

Ebrucum geçmiş doğum gününü tekrar kutluyorum Bir kaç senedir hep el işi oluyor hediyeler sebebini biliyorsun ama beğenmene sevindim
İyi günlerde kullan canım
Sevgiler

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

BENDE SAĞLIKLI KEYİFLİ CIVIL CIVIL YILLAR DİLİYORUM EBRUCUĞUM..
GÜLE GÜLE KULLAN HEDİYELERİNİ.
KEKDE MİS GİBİ TABİİ.
ELLERİNE SAĞLIK CNNM.

hdidem95 dedi ki...

ebrucum geçmiş doğum günün kutlu olsun sağlıkla mutlulukla uzun bir ömür diliyorum ayrıca güzel dileklerin için çok tşkler kekin nefiss görünüyor ellerine sağlık hediyelerinide güle güle kullan kocaman sevgiler

Adsız dedi ki...

EVET ELİNİZE SAĞLIK GÜZEL TATLI. HAŞHAŞ SARI MI SİYAN MI ONU BELİRTİRSENİZ SEVİNİRİM.