19 Kasım 2008 Çarşamba

TUZLU KURABİYE




Hadi arkadaşlar ben çayı koydum sizleri bekliyorum. Çayın yanına sıcacık kurabiyelerim de var.
Haftanın tam orta günü olmasına rağmen ben daha kendimi yeni yeni iyi hissediyorum.Gribim geçti. Ama dün akşam da şiddetli bir mide ağrısı. Bugün beni biraz sersemletse de iyiyim. Dün akşam çok sevdiğim bir arkadaşım telefon etti. Ebru yarın akşam (bugün akşam için) evde iseniz biz geleceğiz diye. Midemin ağrısından dolayı ilk önce kabut etmeyeyim diye düşündüm; sonra da arkadaşımla uzun zamandır görüşümemiştik de bende kabul ettim. Telefonu kapattıktan sonra çayın yanına ne ikram etsem düşüncesi aldı beni. Fazla bir şey yapabilecek hâlim de yok. Kızım anne tuzlu kurabiye yapalım şimdi; ben de yarın okuldan gelince kek yaparım dedi. Kızım eğer böyle giderse mutfak ta çok becerikli olacak. Ben de tamam dedim. Hemen yağımızı dolaptan çıkardık. Biz yemeğimizi yerken yağımız eridi. Kızımın da yardımı ile hem güzel bir vakit geçirdik hem de kurabiyelerimizi pişirdik. Kızım yardım eder de oğlum etmez mi. O da almış eline sandelyesini yanımıza geldi. Ben de yapcam diye. Neyse eline küçük bir parça hamur verdik onunla oynadı.
Bu tarif bir arkadaşımın annesine ait. Lezzetli ağızda dağılan bir kurabiye.
MALZEME
1 PAKET MARGARİN VEYA TERAYAĞI (oda sıcaklığında yumuşamış)
1 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
1 TATLI KAŞIĞINDA AZ TUZ
1 TATLI KAŞIĞI ŞEKER
1 KAHVE FİNCANI SİRKE
2 ADET YUMURTA (BİR TANESİNİN SARISI ÜZERİ İÇİN AYRILACAK)
1 PAKET KABARTMA TOZU (BEN MAHLEPLİ SUSAMLI OLANDAN KULLANDIM)
UN

YAPILIŞI
Yumuşamış olan margarini, sıvıyağı, yumurtayı, tuz, şeker ve sirkeyi ekleyip karıştırıyoruz. Üzerine yavaş yavaş unumuzu ilave edip yoğuruyoruz. Hamurumuz ele yapışmayan fakat yumuşak bir hamur oluyor. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp istediğimiz şekli verip yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsimize diziyoruz. Üzerine yumurta sarısını sürüp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
Afiyet olsun.

3 yorum:

Yelda dedi ki...

Arkadaşım döktürmüşün yine.
Bayılıyorum ebru senin şu tuzlu kurabiyene. Arkadaşlar denemenizi tavsiye ederim çok lezzetli oluyor. Denizli'ye gittiğimde bana da yaptı o kadar güzel olmuşki yüzsüzlük edip birde yolluk istedim. Oda seve seve verdi. Arkadaşım ellerine sağlık.

akasyakokusu dedi ki...

Canım ne o iltifatlar öyle..ayol pek ahımşahım becerim yok..bende çok tembelim ama kırk yılda bir az kafam çalışıyor:))
uydurmasyonlarım oluyor.
bundan bir ay kadar evvel çocukların küçük gelen yelek kazak türlerini hep dağıttım konukomşuya.sapasağlam elörgüsü hepside.ama çocukların tam büyüme boy uzama dönemi olunca giymeden küçülmüş.görüşebilseydik sanada gönderirdim en azından yeniydiler sağlamdılar..
bu arada az daha iyi olmana çok sevindim..tuzlu kurabiye fotodan bile çıtırçıtır görünüyor..dediğim kabartma tozunu bende çok sevdim.ama sadece tuzluya kullanılıyor dimi.eline koluna sağlık canım sevgilerimle.

Marifetane hobi dedi ki...

Ellerine sağlık canım..tuzlu kurabiyeyi çok severim seninkide çok lezzetli görünüyor tarifi alıp yapmak lazım.ellerine sağlık arkadaşım şimdiden hayırlı cumalar hayırlı akşamlar diliyorum..