17 Kasım 2008 Pazartesi

TEPSİ BÖREĞİ VE KABAK MÜCVERİ







Herkese güzel bir hafta diliyorum. Arkadaşlar inanır mısınız şu hafta sonlarını hem çok seviyorum hem de hiç sevmiyorum. Benim hafta sonu tatili olarak sadece pazar günüm var. Sizlerde de olur mu bilmem ama ben bu tek günde hafta içinden daha çok yoruluyorum. Genelde pazar günümü ailemle ilgilenebileyim diye temizliğimi cuma akşamından yapıyorum. Cuma gününden başlıyorum ben yorulmaya. Pazar günleri yataktan pek geç kalkmamaya çalışıyorum. Eğer geç kalkarsam bütün işlerim kalıyor. Hafta içi pratiklik açısından fazla uğraştırmayan yemekler yapıyorum. Hafta sonu; özel olsun diye biraz uğraştırıcı yemekler ve çocukların istediği kurabiye veya keki yapayım derken hiç oturma odasına girmeden akşam oldu. Akşam yemeğini yiyip oturma odasına geçtiğim zaman yerimden kalkacak hâlim kalmamıştı. Hatta ben yarın işe gidebilirmiyim gidersem de orada verimli olabilirmiyim diye düşündüm. Ama neyse ki içtiğim bir ağrı kesici ve güzel bir uyku ile sabah rahat bir şekilde yataktan kalktım.
Kızım her cumartesi gecesi başlar anne yarın menü de ne var diye. Ben de ne istiyorsun dedim. Oğlum börek yap anne dedi. Kızım da sen bilirsin dedi.
Sabah kahvaltısına peynirli börek yaptım. Dolaptaki kabaklara baktım. Çürümeye başlamışlar. Onlardan kabak mücveri yaptım. Belki oğlum yemez diye patates kızarttım; ama oğlum mücveri çok sevdi. Ben de bundan çok mutlu oldum. Biraz rahatsızdım. Kendim ve eşim içinde sıcacık bir çorba pişirdim. Herkesin sevdiği bir akşam yemeği menüsü oldu.

TEPSİ BÖREĞİ
MALZEMELER:
1 KİLO YUFKA
2 YUMURTA
3 KAŞIK YOĞURT
YAĞ
YARIM KİLO LOR PEYNİR
YARIM BAĞ MAYDANOZ
TUZ , KARABİBER
YAPILIŞI
Lor peynir ile incecik doğramış olduğumuz maydanozu,tuzu,karabiberi ve bir yumurta akını karıştırıp içini hazırlıyoruz. Sosu için bir kasede 3 kaşık yoğurt ile yağı çırpıyoruz. Ben biraz da su katıyorum içine. Yufkanın bir tanesini tepsimize seriyoruz. Üstüne sosumuzdan döküyoruz. Sosun üstüne 2 yufkayı parçalara bölerek ve araya sos dökerek seriyoruz. Orta kata iç malzemesi koyup kalan yufkalara da aynı işlemi uyguluyoruz. En üste kenardan sarkan yufkayı kapatıyoruz. Sosumuzun içine 2 adet yumurta kırıp böreğimizin üstüne döküp, dilimliyoruz. Sosu çekebilisin diye böreği biraz bekletip 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.

KABAK MÜCVERİ
Ben ölçü ile yapmadım. Çünkü kabağım bir kiloydu. Fakat birazı çürümüş.
Kabakları rendeledim. İçine biraz kuru nane, bir yumurta, tuz, karabiber yarım paket kabartma tozu, bir kaşık salça ve 2-3 kaşık un koyup karıştırdım. Kızgın yağda kızarttım.

4 yorum:

Kübra dedi ki...

Ebrucum aramıza hoşgeldin, çalışan anne olmak çok zor, kolaylıklar diliyorum.Takipçiniz olacağım
Sevgiler

Yelda dedi ki...

Ellerine sağlık arkadaşım hafta sonu menüsü güzel olmuş. İnsan haftasonu dinlenirim zannediyor ama maalesef pek dinlenemiyor. Bir günde nasıl dinlenilebilirse işte.
Geçmiş olsun sanada öpüyorum seni çok

akasyakokusu dedi ki...

Canım nasıl oldun ..az iyileştinmi..
sizin pazar günü bizden farklı değilki.
ben çalışmadığım halde hergün karışıyorum haftasonuda çocuklar kursa dersaneye gel git yapıyor.hepimizin yemek saati farklı oluyor.
börek pek güzel görünüyor..ama ben mücvere değinicem mücveri ben kızartırken sağımdan solumdan uzanıp yerler.halbuki kabak sevmeyiz derler.bir bakarsın kızartma bitmiş anca birkaç mücver kalmıştır.iyide oluyor yemedikleri şeyi yemiş oluyorlar.
bana müsade çabucak dolaşayım öptüm seni by.

akasyakokusu dedi ki...

canım merhaba..sen iştesindir şimdi kolay gelsin sana.
benimde iki küçükler öğlenci okula gittiler.dolaşıp çıkıcam hemen.
öptüm seni.