5 Kasım 2008 Çarşamba

TAZE FASULYE



3 gündür o kadar telaşlıydık ki ne bloga girip güncelleme yapabildim ne de arkadaşlarımdan gelen güzel yorumlara cevap yazabildim. Bunun nedeni pazartesi gecesi babamın aniden rahatsızlanıp yoğun bakıma alınması. Pazartesi gecesi saat 23,30 gibi telefon geldi; arayan yengem. Ebru telaşlanma amcan babanı hastaneye götürdü diye. Ben ve eşim hemen hastaneye gittik. Babamı gider gitmez hemen yoğun bakıma almışlar. Yoğun bakıma bizleri almıyorlar.Kapını önünde bekliyoruz. Kimsebir şey demiyor.Çok zor anlardı. Allah hiç kimseyi hastane kapılarında bekletmesin. Tetkikler yapıldı, Ciğerde ödem oluşmuş bu ödem kalbe baskı yapınca kalp sıkıştırması oluşmuş. Saat 2-2,30 gibi eve geldik. Salı günü öğleye doğru yoğun bakımdan çıkarıp; normal odaya aldılar. Salı akşamı da geç saate kadar hastaneydik. Allah'a şükür bugün hastaneden çıkardık. Herşeyin başının sağlık olduğunu bugün bir kez daha anlamış oldum. Babacım Allah seni başımızdan eksik etmesin.


Neyse akşam saati herkesin moralim bozdum. Aslında konu taze fasulyeye gelecek de ben konuyu bağlamayı beceremedim. Herkes taze fasulyeyi bilir ama bu fasulye pek bildiklerimize benzemiyor ya da ben ilk defa gördüm. Börülcenin biraz daha kalını. Babam pazardan almış. Annem baban 2 haftadır bundan alıyor tadı da güzel dedi. Annemler beraber pişirdik tadı gerçekten güzeldi. Yanlız biz bu sefer herkesin bildiği gibi de değil haşlayarak pişirdik. Gelelim tarife





MALZEME:


1 KİLO TAZE FASULYE


4-5 ADET DOMATES


2 ADET SOĞAN


1-2 ADET LİMON TUZU


1 YEMEK KAŞIĞI SALÇA


TUZ-YAĞ





YAPILIŞI:


Fasulyeleri doğrayıp, yıkayıp su koyduğumuz tencerede haşlıyoruz. Fasulyeler haşlanırken diğer taraftan soğanı yemeklik, domatesleri de küp küp doğruyoruz. Tavaya yağımızı alıp kızdırıyoruz. İçine soğanları atıp kavuruyoruz. Kavrulan soğanların üzerine doğradığımız domatesleri ve tuzunu atıyoruz. Beraber pişiriyoruz. Pişerken içine 1-2 küçük limon tuzu katıyoruz. En son salçamızı da ekleyip ocağı kapatıyoruz. Haşlamış olduğumuz fasulyelerin sularını süzüp; tencereye aktarıyoruz. Üzerine hazırlamış olduğumuz sosu döküyoruz. Üstüne; isteğe bağlı olarak bir iki diş sarımsak koyup bir çay bardağı kadar su ekleyip kısık ateşte pişiriyoruz.


Lezzetli bir yemek oldu. Biz börülceyi de bu şekilde pişiririz.
Not:Telefondan çektiğimiz içn resim çok net değil

4 yorum:

Yelda dedi ki...

Günaydın
Arkadaşım çok büyük geçmiş olsun bu arada konuşmadık mı seninle niye söylemedin tekrar tekrar geçmiş olsun

Taze Fasulye çok Lezzetli gözüküyor
ellerine sağlık

akasyakokusu dedi ki...

Ebru'cum canım çokk geçmişler olsun..Babacığına acil şifalar diliyorum..Şükür atlatmışsınız peki şimdi nasıl.
Allah c.c. size bağışlasın bende annemi 2004.te kaybettim.
babam sağ hala ama gurbetteyim yılda bir kez anca görüyorum..sizler yakınsanız kıymetlerini bilin.
arayın sorun ihtiyaçlarına koşun..onları kaybedince çok zor.asıl manevi boşluk onlar kaybedince yaşanıyor..elinizden geldiğince beraber yiyin için gezin.İkisininde ellerinde öpüyorum gelelim fasulyeye burdada bunlardan var ama kılçıklı..görünüş benziyor..eşim eveli sene 'bolu'dayken istanbula gidip gelirdi bana ordan bu fasulyeden almış..almış ama börülce diye almış dedim valla bu börülce değil fasulyenin bi cinsi.burda ayşekadın cinsi bulmak çok zor tombul ve kılçıklı hep.bizim yerimizedeyiyin emi..ellerine sağlık..

ebru dedi ki...

teşekkür ederim arkadaşım sağol.Bugün seninle konuşamadık.öpüyorum seni

ebru dedi ki...

Nuraycım çok teşekkür ederim canım.Şimdi biraz daha iyi.Evde dinleniyor.İnsan anne veya babasına bazı şeyleri konduruamıyor zaten.Onlar olmasa ben ne yaparım diye düşünüyorum da.Ama hayat bir şekilde devam ediyor.Allah c.c.onları başımızdan eksik etmesin.Haklısın arkadaşım onlarsız asla olmuyor. Allahtan biz birbirimize yakınız.Görüşmemiz problem olmuyor.Teşekkür ederim.Gittimde ikisininde ellerinden öpüp bunlar Mardinden can arkadşım Nuraydan diyeceğim.