21 Kasım 2008 Cuma

LAHANA SARMASI




Ben aile apartmanında oturuyorum. Karşı daire de görümcem, üst katta kayınvalidem oturuyor. Arada ufak tefek problemler olsa da ki bunlar işin tuzu biberi hepimiz çok iyi anlaşıyoruz.
Benim çocuklarıma kayınvalidem bakıyor.Allah c.c. ondan razı olsun. İşe giderken asla gözüm arkada kalmıyor. Biliyorum ki çocuklarım emin ellerde. Kızım okula gidene kadar genelde evde olur; sadece kahvaltı için çıkar. Ama oğlum devamlı yukarıda. Dedesi ve babaannesini çok seviyor ve çok iyi anlaşıyor.
14 yıllık evliyim ama bazı yemekleri yapmak bana hep zor gelmiştir. Bunlar lahana ve yaprak sarmasıdır. Bahane olarak çalışmamı öne sürmüşümdür. Vaktim olmuyor, el oyalıyor diye. Sağolsunlar annem ve kayınvalidem ne zaman sarma yapsalar mutlaka bana da verirler. Annem genelde hafta sonları sarma yapar ki ben gidince yiyeyim diye. Kayınvalidem zaten üst katta. Yaptığı zaman ya yemeğe çağırır ya da mutlaka bir tabak verir. Kayınvelidemin yemekleri güzel olur. Ne de olsa eski toprak derler ya. Dün akşam lahana sarması yapmış pek de güzel olmuş. Ben de çorba pişirip güzel bir salata yaptım. Hep beraber güzel bir akşam yemeği yedik. Annecim ellerine sağlık.
Tarif vermiyorum. Herkes bilir nasılsa. Sadece resmini çektim.




6 yorum:

tatlıbela dedi ki...

cok güzel görünüo.annenin ellerine sağlık

egeli dedi ki...

TEŞEKKÜR EDERİM EBRUCUM,BLOGUN HAYIRLI OLSUN CANIM ,ÇOK EĞLENCE OLUYOR BAK GÖRÜCEKSİN ,ÇOK GÜZEL ARKADAŞLAR TANIYORSUN BU SAYEDE .
ELLERİNE SAĞLIK ,TARİFLERİN BİRBİRİNDE LEZZİZ,BAŞARILARININ DEVAMINI DİLERİM....SEVGİLER.

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

canım benim bloğun tekrar tekrar hayrlı olsun
her zaman beklerim.
lahana sarmasını ise çok severim eline sağlık cnm

Unknown dedi ki...

ebru'cum
ben de Denizli'liyim.Ama 10 yıldır Antalya'dayım.Kayınvalidemle Aynı senin gibi oturuyoruz.Allaha şükür bizim hiçbir problemimiz yok.Seninle tek farkımız şu anda ben çalışmıyorum.Ama annem (yani kayınvalidem )bize lahana sarması taşır ben de çünkü hiç beceremem.Canım bloğun da hayırlı olsun.Ellerine sağlık.Tariflerin devamını bekliyoruz.Sevgiler

Unknown dedi ki...

Ebru'cum iyi akşamlar nazik ziyaretin ve güzel yorumun için teşekkür ederim.Lahana sarmasını çok severim çok leziz ellerine sağlık,öptüm...

akasyakokusu dedi ki...

canım benim canım geldim..geldim bu kokulara..valla gözlerim acıyor inan.
ama inat dolaşıyorum sayfaları.iki gündür elektriğimiz yok gündüzleri.akşamda iş gördüm gelmişken anca çocuları yatırdım turluyorum.
kayınvalidenin ellerini öperim hürmetle saygıyla canım..ahhh o sarmaları yemek vardı şimdi..keşkeee keşkeee.)))