26 Kasım 2008 Çarşamba

KURUTULMUŞ BİBER KIZARTMASI




Ben ve çocuklar hergün annemle telefonda konuşuruz. Pazartesi akşamı annemle konuşurken annem kurutulmuş biberi hamurlu harçla kızarttım dedi. Yapma ya dedim. Hafta sonu geldiğinde bir daha yaparız dedi. Ama benim aklıma düştü bir kere. Telefonu kapattım. Saate baktım.Bu saatten sonra yapılmaz dedim. Ertesi akşama mutlaka yapacağım ya hemen ön hazırlıklara başladım. Kurutulmuş biberleri ve karnıbaharı ayrı ayrı haşladım. Tohumlarını temizledim. Dolaba kaldırdım. Akşam işten gelince hemen mutfağa girdim. Ocağa tavayı koydum yağ ısınana kadar ben hamurunu yaptım. 2-3 kaşık un, 1 kaşık salça, 1 adet yumurta, tuz, karabiber ve biraz su ile hamur hazırladım. Haşlamış olduğum biberleri hamura bulayıp kızgın yağda kızarttım. Fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine aldım. Artan hamur karışımında biraz da karnıbahar kızarttım. Çocuklar içinde patates. Yanın da sıcacık bir çorba. Buyrun size dün akşam ki menüm. Tabi ki yanında süzme yoğurt. Ben biberi bu şekilde daha çok seviyorum. Bana balık kızartması gibi geliyor. Balığı pek sevmem ama.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Benim annem yapar ya bitanedir o:)
Abla biberle aram yoktur bilirsin.Ama abla balığı sevmeye başladım ya yapıp yiyelim bi ara beraber.Sen de seversin belki;))

ÇALIŞAN ANNE OLMAK dedi ki...

Merhaba. Demek sizde benim gibi 2 çocukla çalışan bayanlardansınız. Tebrik ediyorum :) Sizin temponuz nasıl ? Benim kızım ilkokul 4 te. Oğlumda 4 yaşına yaklaşmakta. İşimde finansman-muhasebe olunca bazen çok yoruluyorum. Ne dersiniz evdemi olmak iyi yoksa çalışmakmı :)

Sevgiler...

Yelda dedi ki...

Arkadaşım ellerine sağlık
çok lezzetli görünüyor
öpüyorum senii

akasyakokusu dedi ki...

CANIM GÜNAYDIN..MENÜN ÇOK GÜZELMİŞ.
KURU BİBERİ HAMURLA KIZARTMAK AKLIMA GELMEDİDE KARNABAHARI KIZARTIRIM AMA..
NE GÜZEL ANNECİN ANLATMIŞ SENDE UYGULAMŞIŞ OLDUN LEZZETLER BÖYLE OLUŞUYOR GALİBA.
AFİYETLER OLSUN ŞEKER.