27 Kasım 2008 Perşembe

KEK




Bizim evde kek çok sevilir. Bir kalıp kek yaparım, gelen giden yer ertesi güne bir veya iki dilim ancak kalır. Hani herkesin klasik bir kek tarifi vardır. İçine eklemeler yaparak değişik lezzetler çıkar bu kek bizim için öyle. Bizim derken annem, ablam ve benim. Hatta kızıma bile verdim. Misafir geleceği zaman hemen anne ben keki yaparım der.

MALZEMELER
3 YUMURTA
1,5 SU BARDAĞI ŞEKER
1 SU BARDAĞINDAN AZ SIVIYAĞ
1 SU BARDAĞI SÜT
2,5 SU BARDAĞI UN
2 PAKET KABARTMA TOZU
1 TATLI KAŞIĞI HİNDİSTAN CEVİZİ
1 TATLI KAŞIĞI TARÇIN
1 TATLI KAŞIĞI NESQUİK
YAPILIŞI
Yumurta ile şekeri beyazlaşana kadar çırpıyoruz. Süt ve sıvı yağı ilave edip çırpmaya devam ediyoruz. Diğer tarafta unu, kabartma tozunu beraber eleyerek sıvı malzemelere ekleyip biraz çırpıyoruz. Bu arada içine hindistan cevizini ve tarçını ilave edip; bir iki kere karıştırıp yağlanmış ve unlanmış kalıba yarısını boşaltıyoruz. Kalan harcın içine nesquik ekleyip tekrar karıştıryoruz ve kalıba boşaltıp; bir kaşık yardımı ile düzeltip 180 derecelik fırında kürdan testi temiz çıkana kadar pişiriyoruz. İlk sıcaklığı geçtikten sonra kalıptan çıkarıp afiyet ile yiyiyoruz.

6 yorum:

Yelda dedi ki...

Arkadaşım çok güzel görünüyor kek, ellerine sağlık bugün biraz yoğundum birazda sinirli kahvemi içtim yatıştım şimdi çay vakti şu kekinden olsada çayla yeseydik
Annem nesquik yerine kakao koyar ama her yiğidin bir yoğur yiyişi var diye atalarımız boşuna dememiş
çok öpüyorum seni...

Tijen dedi ki...

Sevgili Ebru,
Hayırlı uğurlu olsun siten. Nice güzel dostluğa vesile olması dileğiyle linklere ekliyorum.

Mutfak Havlusu dedi ki...

Tijen ablanın sayfasında gördüm yorumunuz yeni bir blogcuymuşsunuz bende ziyaret etmek istedim birde hoşgeldin diyeyi dedim..
HOŞGELDİN tatlarınla...


not:linkini de ekledim sayfama..

akasyakokusu dedi ki...

CANIM GÜNAYDIN..ÇOCUKLAR UYUYOR HALA BENDE KAHVALTI HAZIRLAYIM SENİN KEKTENDE ALAYIM OKMİ.
NEFİS GÖRÜNÜYOR.
BENDE BİR ARA EVDEKİ 3.Ü 1 ARADALI PAKETLERDEN PUDİNGLER YAPMIŞTIM.

ÇALIŞAN ANNE OLMAK dedi ki...

Ohhh mis kokular buraya kadar geldi :) Çok güzel görünüyor ellerine sağlık kader arkadaşım :)
Kuzular nasıl sevinmiştir. Ecem ile Emre fırının camından bakıp bakıp dururlar pişene dek. Yaşasın hafta sonu değilmi ? Yavrularınla eşinle keyifli bir hafta sonu diliyorum...

ÇALIŞAN ANNE OLMAK dedi ki...

Cumartesi çalışmana üzüldüm doğrusu. Hoş bende eve temizlik için kadın almadığımdan benimde cumartesilerim pek verimli geçmiyor çocuklarım adına. Anca temizlik yapıp evi düzene sokuyorum. Ve müthiş yoruluyorum. Hele şimdi kış artık işler daha zor yapılır bu soğukta. Neyse sana yarın kolay mesailer diliyorum. Pazar günü gönlünüzce ve seninde dinleneceğin bir gün olsun canım.
Öpüldünüz...