14 Kasım 2008 Cuma

ISPANAK VE TAVUKLU PİLAV




Sabahları ben evden çıkarken ev halkı uyuyor oluyor.Bazen eşim de işlerini ayarlarsa o da geç gidiyor. Kızım da beni sabahları göremediği için günde 3 defa arar. Sabah kalkınca, okula giderken ve okuldan gelince. Sabah aradı konuştuk. Okula giderken tekrar aradı anne akşam ne yiyeceğiz diye sordu. Bende bilmem akşam eve gelince bakarız kızım dedim. Telefonu kapattıktan sonra ben düşünmeye başladım; akşama ne yapsam diye. Akşam olup eve gidince hemen mutfağa girdim. Tabii ki kızım ve oğlum peşimde. Dolaba baktım. Dün akşam pişirdiğim kıymalı ıspanak ve haşlamış olduğum tavuk var. Tavuğun suyu ile pilav pişirdim. Tavukları parçaladım; üzerine biraz salça ile limonu karıştırıp sürdüm ve fırında üzerine kızarana kadar pişirdim. Yanına havuçlu ve marullu bir salata ile ayran yaptım. Ortaya herkesin hoşlandığı güzel bir menü ve akşam yemeği çıktı. Ben burada pilav ve tavuğun değil de ıspanağın tarifin vermek istiyorum. Herkesin ıspanak pişirmesi aynıdır ama ben arşivimde bulunması için yazıcam.




MALZEMELER:


1 KİLO ISPANAK


250 GR.KIYMA


2-3 ADET DOMATES


1 ADET SOĞAN


1 KAŞIK SALÇA


TUZ,YAĞ


1 AVUÇ KADAR PİRİNÇ




YAPILIŞI:


Ispanakları bol suyla yıkayıp doğruyoruz. Ben kaynamış suyun içine koyup 5-10 dakika gibi bekletip süzüyorum. Diğer tarafta yemeklik doğradığımız soğanı kavuruyoruz,Üzerine kıymayı ekleyip tekrar kavuruyoruz. Salçasını da koyup birlikte biraz daha pişirdikten sonra haşlanmış olan ıspanakları, küp küp doğradığımız domatesleri ve tuzu ekleyip bir bardak kadar da su katıp pişiriyoruz. Ispanaklar biraz pişince üstüne pirinçleri döküp; beraber pişiriyoruz.


Yanında yoğurt veya bizim gibi ayranla beraber servis yapıyoruz.


2 yorum:

akasyakokusu dedi ki...

canım benim merhaba.şimdi yenice geldim doğru ilk sana geçtim..sen nerdeydin diye..doğru denizlideydin unutmuşum.
canım biz mardindeyiz.adana mersin sahil yolunu kullanıyoruz giderken.
ama bakarsın karşılaşırız birgün.
olurmu olur.
menüye gelince süperdi.ıspanağı bende aynı yapıyorum.suyunu çok az koyuyorum ziya buharda pişiriyorum.eline sağlık canım.
ben neler yaptım sabah iki poşet tavuk eti çıkardımdı dolaptan.burda epey takıldıktan sonra mutfağa geçtim baktım poşetin biri kemikli göğüs .ona çorba yaptım bu sefer salçalı..diğer etleride tavuk biftekleri yani çok az sıvıyağ damlattım teflonda kızarttım.soğanı kavurdum salça ekleyip domates doğradım birkaç dakika pişince bu sosu bifteklerin üstüne döktüm.borcama koydum önce tabi.
üstünede kaşar dilimi.ohhhhh harikaydı fırında kaşarlar eridi pilavda demledim.aman çenem düşmüş sana tarif veriyorum hehe..canım benim görüşürüz yine mutlu haftasonun olsun.

Yelda dedi ki...

Valla o kadar lezzetli görünüyorki
Arkadaşım ellerine sağlık
sevgiler