13 Kasım 2008 Perşembe

ÇİKOLATALI TOP KEK




Fırından dün çıktı bunlar.


Dün akşam kızım ve oğlum markete gittiler.Oğlum tutturmuş top kek diye. Dışarıdan sesleri geliyor. Kapıyı açtım. Oğlum ağlıyor; kızım bağırıyor. Ne oldu dedim. Kızım anne top kek istedi almadım dedi. Oğlum ablam almadı diye hem ağlıyor hem anlatıyor. Neyse ikisini içeriye aldım ve yatıştırdım. Oğluma top kek yapalım mı dedi. Hemen sevinç çığlıkları atmaya başladı. Yemeğimizi yedik ama bu arada oğlum devamlı anne ne zaman yapcaz diye soruyor. Yemekten sonra ortalığı toparladım, kek malzemelerini hazırlarken bir tarafımda kızım, bir tarafımda oğlum hep beraber kek yaptık. Acele ile oldu ama tadı çok güzel oldu. Bu tarifi arkadaşımın annesinden almıştım.




MALZEMELER:


1 SU BARDAĞI ŞEKER


1 SU BARDAĞI SÜT


100 GR MARGARİN (ERİMİŞ)


2 ADET YUMURTA


1 PAKET KABARTMA TOZU


1 PAKET VANİLYA


3 ÇORBA KAŞIĞI KAKAO


1,5 SU BARDAĞI UN


İÇİNE: CEVİZ,DAMLA ÇİKOLATA,FINDIK KIRIĞI KONABİLİR




YAPILIŞI:


Yumurta ve şekeri çırpıyoruz. İçine erimiş yağımızı,sütümüzü ve kakaoyu katıp tekrar çırpıyoruz. Diğer tarafta unu,kabartma tozunu ve vanilyayı eleyip sıvı malzemenin içine katıp bir iki kez karıştırıp; muffin kalıplarına paylaştırıyoruz. Ben kalıplara biraz harçtan koyup arasına damla çikolata koydum.Üzerine tekrar harçtan ekledim. 175-180 derecelik önceden ısıtılmış fırında kürdan testi temiz çıkıncaya kadar pişiriyoruz.
Yumuşacık, lezzetli muffinleriniz hazır. Benimkiler fırının başından ayrılmadılar. Pişene kadar zor dayandılar. Çıkar çıkmaz soğumasını fazla beklemeden hemen bir taneyi iki kardeş paylaştı. Bende biraz önce siz kavga etmiyormuydunuz dedim. Kızım aman anne o biraz önceydi dedi.
Onların yüzlerindeki gülümseme ve mutluluk benim tüm yorgumluğumu aldı götürdü.

4 yorum:

Yelda dedi ki...

Ah şu çocuklar :)))
Valla süper olmuş arkadaşım
Ellerine sağlık
Annemin tarifini kullanmanda
mutlu etti.
Sevgiler

akasyakokusu dedi ki...

CANIM MERHABA..BAK ŞİMDİ HEM SALATA HEMDE TOPKEK.
KIZLA KESİN KAVGA EDERİZ ŞİMDİ.
İYİKİ GÖRMEDİ OKULDA :)
ELİNE SAĞLIK CANIM NEFİSTE KABARMIŞLAR.
AYRICA TŞK EDERİM BANA DESTEK OLDUN YANIMDAYDIN HERŞEY İÇİN SAOL VAROL.
CÜZDANIMI BULDUM ÜZÜLDÜĞÜMEMİ YANAYIM SEVİNDİĞİMEMİ BİLEMEDİM.
TEKRAR TŞK EDERİM ÇOK ÖPTÜM.

akasyakokusu dedi ki...

canım merhaba..ben neysem oyum burda.bana yazan kim olursa olsun..ona mutlaka giderim yazarım..göz çabukluğuyla yazdıklarını mutlaka okurum.
bir tarif ekleyip kalkamam ruh halim yazılarımada yansır..
bir arkadaş tarif eklemiştir derdi vardır hastası vardır.yazarım yoklarım arada..zamanım oldukça uğramaya çalışırım.bir tarifin altına eline sağlık deyip gidenlere zaten oldum olası karşıyım.ben arkadaşım için herşeyi yaparım kaldıki yanımda olsa kendi işimi bırakır kapımı çeker giderim.paylaşıyoruz öğreniyoruz değer verildiğimizi görmek inanılmaz mutlu ediyor bizi.
değilmi yani.
moral bozukluğuyla kaç gündür dolaşamadım buraları..tek derdim kimliğimdi gerisini önemsemedim..aman dedim ucunda ölüm yokya..ne yapayım kayboldu işte.eşim asker olunca kimliği niye kaybettik derdi olur onu yenilemek kaybetmek biraz zor ve uğraştırıcı olur.
seni çok öptüm kolay gelsin iyi bak kendine..

akasyakokusu dedi ki...

canım şu ayarlardan zaman dilimini İSTANBUL GMT:00 MI NE ONU AYARLA SAATTE YANLIŞLIKMI VAR NE..